Vanaf dinsdag 2 mei wordt het kruispunt van de Grote Steenweg (N127) met Blaardonk in Laakdal heringericht. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) zal er de rijweg verbreden, zodat er middeneilanden en een veilige oversteekplaats kunnen worden aangelegd.

Verder worden ook de rijweg en het fietspad vernieuwd. De werken zullen ongeveer twee maanden duren, tot 5 juli. Tijdens de werken blijft de Grote Steenweg steeds open voor verkeer.

Nieuw en veilig kruispunt
Ter hoogte van het kruispunt van de Grote Steenweg met Blaardonk gaat AWV de rijweg breder maken en middeneilanden aanleggen. Op die manier wordt er ook ruimte gemaakt voor een veilige oversteekplaats voor fietsers. Zo zullen zij de rijweg voortaan op een veilige manier in twee keer oversteken en wordt de snelheid van het verkeer ter hoogte van het kruispunt afgeremd. Daarnaast zal AWV ook de rijweg en de fietspaden aan het kruispunt vernieuwen.

Werken in twee fasen
De werken beginnen van dinsdag 2 mei langs de kant richting Laakdal. Deze eerste fase zal duren tot eind mei. Daarna wordt er gewerking aan de weghelft richting Westerlo. Tegen woensdag 5 juli verwacht AWV rond te zijn met de herinrichting van het kruispunt.

Verkeershinder
Tijdens de werken blijft doorgaand verkeer in beide richtingen mogelijk, zij het beurtelings geregeld door tijdelijke verkeerslichten. Fietsers komende van Zammel naar Veerle rijden langs de gemeenteweg, fietsers in de richting van Zammel kunnen langs de werf blijven rijden. De zijstraat Blaardonk wordt in de tweede fase afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Bestemmingsverkeer volgt een lokale omleiding via Zammel of Veerle. Fietsers behouden hun doorTekgang.

Foto © AWV