Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Kruispunt Parklaan (R13) met Steenweg op Zevendonk (N19) en Graatakker in Turnhout drie dagen volledig onderbroken

In de paasvakantie voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) werken uit aan het kruispunt van de Turnhoutse ring (Parklaan, R13) met de Steenweg op Zevendonk (N19) en Graatakker. Het wegdek is aan een grondige vernieuwing toe.

De werken vinden plaats van maandag 3 tot en met woensdag 5 april 2023. Tijdens deze periode is het kruispunt volledig onderbroken. Doorgaand verkeer op de Turnhoutse ring volgt in beide richtingen een omleiding via de E34.

In 2021 voerde AWV al verschillende werken uit op het kruispunt van de Turnhoutse ring met de Steenweg op Zevendonk om de verkeersveiligheid te verbeteren. Zo werd het kruispunt uitgerust met een conflictvrije verkeerslichtenregeling. Fietsers en voetgangers hebben sindsdien apart groen en kunnen in alle veiligheid oversteken.
 
Een werk dat nog op het programma staat, is de vernieuwing van het wegdek op het kruispunt. Het asfalt is in slechte staat en aan een grondige vernieuwing toe. Een aannemer zal het oude asfalt verwijderen en vervolgens een nieuw wegdek aanleggen. Dat wordt uitgevoerd tijdens de eerste week van de paasvakantie: van maandag 3 tot en met woensdag 5 april.
 
Ernstige verkeershinder

Om de hinder voor het verkeer zoveel mogelijk te beperken, voert AWV de werken uit in een vakantieperiode. Desalniettemin wordt ernstige hinder verwacht. Om de werken uit te voeren moet het drukke kruispunt immers volledig worden afgesloten.

Doorgaand gemotoriseerd verkeer op de ring is niet mogelijk tussen het kruispunt met de Steenweg op Gierle (N140) en het kruispunt met de Steenweg op Turnhout (N18). Het verkeer volgt in beide richtingen een omleiding via de E34 tussen de op- en afrittencomplexen van Turnhout-West (23) en Oud-Turnhout (25).
 
Lokaal bestemmingsverkeer naar handelszaken en woningen langs de Parklaan (R13) blijft mogelijk tot kort voor het kruispunt. Ter hoogte van het stadspark is de Parklaan richting Oud-Turnhout reeds afgesloten vanaf de zijstraat Steenweg op Tielen.
 
AZ Turnhout campus Sint-Elisabeth blijft steeds bereikbaar, zowel voor bezoekers als voor ambulances. Bezoekers die met de wagen naar het ziekenhuis komen, volgen een lokale omleiding vanaf de Steenweg op Gierle. Verkeer naar het ziekenhuis vanuit Oud-Turnhout, neemt de E34 en de afrit Turnhout-West om zo de Steenweg op Gierle te bereiken en vervolgens de lokale omleiding te volgen. Bezoekers die het ziekenhuis verlaten, doen dat via de Rubensstraat en de Parklaan.
 
Fietsers en voetgangers kunnen het kruispunt niet oversteken tijdens de werken, maar kunnen met de fiets aan de hand rond de werfzone passeren.
 
Weersgevoelig
Asfalteringswerken zijn steeds erg weersgevoelig. Bij ongunstige weersomstandigheden kan de huidige planning nog wijzigen of kunnen de werken langer duren dan gepland.

Deel dit artikel