Vanaf midden september vernieuwt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) het kruispunt van de Aarschotsesteenweg (N19) met de Gustaaf Vandenheuvelstraat in Herselt.

De grondige herinrichting zal de verkeersveiligheid en het rijcomfort van alle weggebruikers verbeteren. De werken starten op 14 september 2020 en duren ongeveer twee maanden.

De Gustaaf Vandenheuvelstraat is zolang afgesloten ter hoogte van de Aarschotsesteenweg. Verkeer vanuit Herselt richting Aarschot wordt omgeleid.

Kruispunt wordt veiliger

Het kruispunt van de Aarschotsesteenweg met de Gustaaf Vandenheuvelstraat krijgt een grondige make-over. De aantakking van de Gustaaf Vandenheuvelstraat wordt aangepast zodat ze haakser uitkomt op de Aarschotsesteenweg.

Dit maakt het kruispunt overzichtelijker. In het doodlopende stukje Gustaaf Vandenheuvelstraat dat zo vrijkomt, worden enkele parkeerplaatsen voorzien.

Op de Aarschotsesteenweg komt er een linksafslagstrook voor verkeer vanuit Aarschot richting Ramsel. Dit moet de doorstroming op de N19 verbeteren.

Voor de fietsers komen er vrijliggende fietspaden rondom het kruispunt. Zowel op de Aarschotsesteenweg als op de Gustaaf Vandenheuvelstraat komt er een veilige dubbelrichtingsoversteek voor fietsers en voetgangers.

Langs de Aarschotsesteenweg komt er een vrijliggende bushaven in elke richting.
De twee bomen ter hoogte van het kruispunt worden vervangen door vier nieuwe exemplaren.

Deze ingrepen zullen de verkeersveiligheid en het rijcomfort van alle weggebruikers verbeteren.

Lindenstraat permanent afgesloten

De zijstraat Lindenstraat wordt permanent afgesloten voor gemotoriseerd verkeer ter hoogte van de Aarschotsesteenweg. De vernieuwde aantakking Gustaaf Vandenheuvel zal immers de meest veilige ontsluiting op de Aarschotsesteenweg zijn in omgeving.

Deze maatregel geldt vanaf de start van de werken op 14 september. Zo wordt ook sluipverkeer tijdens de werken vermeden.

Twee maanden enkelrichtingsverkeer

De werken starten vanaf maandag 14 september en zullen ongeveer twee maanden duren. Ter hoogte van de werfzone geldt er gedurende de gehele periode enkelrichtingsverkeer voor doorgaand gemotoriseerd verkeer op de Aarschotsesteenweg richting Herselt.

Verkeer vanuit Herselt richting Aarschot volgt een omleiding die begint in Herselt-centrum via de Wolfdonksesteenweg.

De zijstraat Gustaaf Vandenheuvelstraat zal twee maanden afgesloten zijn ter hoogte van de Aarschotsesteenweg. De omgeving blijft bereikbaar via de omliggende gemeentewegen.

Fietsers kunnen steeds voorbij de werfzone blijven rijden, maar zullen wel moeten oversteken in één rijrichting.

Plaatselijk bestemmingsverkeer van en naar Ramsel volgt de lokale omleidingen.
De bussen van De Lijn van Aarschot naar Herselt rijden gewoon zoals voorheen, halte Truitseinde wordt niet bediend tijdens de werken. Bussen van Herselt naar Aarschot worden omgeleid via Ramsel-centrum en de Madestraat.

Weersgevoelig

De planning van de werkzaamheden is onder voorbehoud van werf- en weersomstandigheden en kan bijgevolg nog wijzigen. De meest actuele info is steeds beschikbaar op www.wegenenverkeer.be/herselt.