'Na de 0-3 nederlaag vorige week thuis tegen Wechelderzande hadden de jongens van SKS iets recht te zetten', zegt sportief manager Steven Haest. 'St. Dimpna moest het kind van de rekening worden. En met het verlies van Olen kon het terug naar de 5e plek springen.

Op een moeilijk te bespelen veld start SKS sterk. Na nog geen 3 minuten spelen lag de bal al op de stip na een lichte fout op Zamrouni. SKS vergeet het echter af te straffen. SKS blijft druk zetten en na 20min kan Verlooy afwerken na een mooie actie van Zamrouni. Herentals blijft baas over de wedstrijd maar kan voor de rust niet meer verder uitlopen. St. Dimpna kon hier maar weinig tegenover zetten.

Na rust trekt SKS de lijn van de eerste helft meteen voort. Weer was het Zamrouni die na een knappe actie op de flank Van Gestel kon bedienen die hard binnen knalde. We zijn dan nog geen 2 minuten aan het spelen in de 2e helft.

SKS blijft druk zetten en na een uur spelen zet Van Gestel zich achter een corner, brengt deze perfect voor waarna Verlooy staalhard zijn 2de van de middag binnenkopt.

De honger van de Heylen-boys was echter nog niet over. Na 67min speelt Verlooy Van Gestel aan in de 16m die zijn verdediger en de keeper omspeelt en de 0-4 op het bord zet. SKS geeft de wedstrijd niet meer uit handen en neemt de 3 punten mee naar de Olympiadelaan.

Met deze knappe collectieve prestatie heeft SKS de misstap van vorige week helemaal rechtgezet en tankt het het nodige vertrouwen voor de match van volgende week zaterdag tegen Rosselaar-Hulsen', besluit Steven Haest. (pp)