Er waait een nieuwe wind door de Jeugdafdeling van K.SK Heist: getuige daarvan zijn de talrijke initiatieven die de nieuwe beleidsploeg tracht te realiseren, in samenspraak met het net opgerichte oudercomité “OC@KSK”.

Sedert begin vorig seizoen werd het Jeugdbestuur van K.SK Heist voorzien van nieuw bloed: de vorige ploeg had meer dan behoorlijk werk verricht en fungeert nog steeds in de achtergrond om projecten, zoals onder andere het eigen Paastornooi, logistiek te ondersteunen. Zij waren echter bereid om de fakkel door te geven aan een nieuwe, enthousiaste ploeg die zich belangeloos wenste in te zetten voor de Heistse voetbaljeugd.

Aangezien de noodzaak hoog is om een aantal ingrijpende infrastructuurwerken uit te voeren (oa lichtinstallatie en sanitaire voorzieningen in Itegem) en tevens om bijkomend trainingsmateriaal aan te schaffen (waaronder oa dribbelhoedjes en kleine doelen) werden projecten uitgewerkt die de clubkas van de jeugdwerking ten goede zullen komen.

Eén van de nieuwe initiatieven die recent werden uitgewerkt, is de organisatie van een eigen voetbal indoortornooi voor de leeftijdscategorieën U9 t/m U12 (geboortejaren 2006 t/m 2003). Dit tornooi, dat zal plaatsvinden in de kerstvakantie, meer bepaald in het week-end van zaterdag 27 december 2014 (U9 in de voormiddag; U10 in de namiddag) en zondag 28 december 2014 (U11 in de voormiddag; U12 in de namiddag), belooft op papier alvast een schot in de roos te worden.

Niet minder dan 40 ploegen (10 per leeftijdscategorie) zullen in de nieuwe sporthal “De Sporthal” in Heist-op-den-Berg strijden om de felbegeerde eerste Zwanencup! Onder de deelnemers bevinden zich zowel regionale ploegen (Booischot, Herselt, Wezemaal), provinciale ploegen (Heikant, Duffel, Houtvenne) als nationale jeugdploegen (Lierse, Roeselare, Lommel, Dessel, Racing Mechelen en natuurlijk Heist).

Extra troef aan deze nieuwe sporthal is het feit dat er 2 volwaardige terreinen naast elkaar liggen en er dus wedstrijden parallel aan elkaar kunnen afgewerkt worden zonder dat de toeschouwers zich dienen te verplaatsen van de ene zaal naar de andere. Tel daarbij de nodige capaciteit aan zitplaatsen (welke zich bevinden op de eerste verdieping), de gaanderij rondom de terreinen en het gelegenheidscafé “Karl’s place” en je zal beseffen dat alle ingrediënten aanwezig zullen zijn om er een geslaagd tornooi van te maken.