KSK Lierse won de oefenwedstrijd tegen Aalst op het veld van VC Herentals met 3-2.

Het terrein van VC Herentals was voor deze oefenpot prima bespeeldbaar gemaakt. Trainer Menzo startte zonder Saïdi, Wils en Losada. Ghaly was tijdig uit Egypte terug en speelde.

Hazurov miste voor KSK Lierse in de eerste helft 2 prima kansen. De goal viel aan de overkant via Ngassue. Jääger verspeelde de bal en Aalst maakte de 0-1. KSK Lierse kwam na de rust op 1-1 na een owngoal van Smet. Bourabia maakte er 2-1 van maar Aalst kwam opnieuw gelijk via Skhodra. Menga scoorde met het hoofd de 3-2.

Bij KSK Lierse speelde nieuweling Wouter Corstjens het laatste kwartier mee in verdediging. In het doel van KSK Lierse stond tester Berezovsky in het doel. Hij krijgt mogelijk een contract en wordt in de oefenwedstrijd van vrijdagavond tegen Vitesse nog een keer getest.