VC Herentals kreeg aan het Laar een felle pandoering : 6-0.  Lang geleden dat het roodwit-legioen zo teleurgesteld naar de Keizerstede terugkeerde.

'VC moest ook vandaag heel wat tenoren missen', zegt Jan Decker, VC-pr. 'Coach Frank Braeckmans moest o.a. sterkhouders Dams, Hoefnagels, Voorspoels missen, zodat heel wat youngsters mochten opdraven.

SKS Weelde is sowieso één van de sterkste teams uit onze reeks.  De Noordkempenaren staan verdiend op een 2e plaats in het klassement.

De thuisploeg begon meteen sterk. Van Gorp werd Man van de Match met al een treffer in de 2e minuut (1-0).  Hij mocht op het halfuur de Weelde-aanhang nog eens doen juichen (4-0, 35').

Verbaendert dikte aan 2-0 (18').  Op vrijschop tikte Koeks vier minuten later vlot de 3-0 binnen (22').  De kelk moest al voor de rust tot de bodem leeg : ruststand 4-0.

Na de koffie bleef het éénrichtingsvoetbal.  VC-doelman Brosens kon een hoger verlies niet vermijden. Van De Pol knalde de 5-0 tegen de netten (58').   Een kwartier voor affluiten sloot Byns de Weelde-debatten : 6-0 (76').  VC-youngster Claessens kreeg nog een open kans, maar het leder ging een meter over. 6-0 : een zwaar verdict voor de HIS-boys.'  Foto NNieuws.

Volgende zondag om 15u ontvangt VC Herentals leider K. Herselt met een restaurantdag:
'Het aperitief zal geserveerd worden om 12u - in de prijs van €55 per persoon is ook inbegrepen: parkeren binnen de omheining en een
inkomticket voor de wedstrijd V.C. Herentals - K. Herselt.

Vanaf betaling is uw inschrijving definitief. U kunt uw deelname bevestigen door overschrijving - betaling graag via overschrijving op BE24 7360 7468 7438
Uw commercieel contactpersoon is Ivan Van Gorp
restaurantdagen@vcherentals.be of gsm 0472-411.262.

Ook organiseert VC Herentals deze maand nog een Take Away Pizza & Pasta. Bestellen kan langs hetzelfde contact.'

Extra verslag Jan Deckers, VC-pr : 'Onmondig V.C. Herentals geen partij voor Weelde'

'Roodwit kon niet op de diensten van een vijftal titularissen rekenen en dan weet je al op voorhand hoe laat het is.

Als dan uitgerekend Weelde de tegenstander is, één van de betere tegenstanders op Sint-Janneke, dan kan je alleen resultaat behalen met een tomeloze inzet. Maar ook daar liep het mis, de bezoekers leken een collectieve baaldag te nemen.

Geen Dams, Dillen, Hoefnagels, Voorspoels en Daems bij Herentals.

Het rijtje schijnt elke week nog aan te dikken in plaats van te verkleinen. De technische staf gaf aan, voor aanvang van de competitie, de kaart van de jeugd te trekken, om ze te laten proeven van het niveau 2e provinciale.

Maar ineens is teveel. En dan loopt het, zoals in Weelde, fout af. Nochtans begon het niet slecht voor VC, met almeteen een dot van een kans. Maar onmiddellijk daarna scoorde Van Gorp aan de overzijde wel.

1-0 in plaats van 0-1. Weelde maakte de bal ongrijpbaar voor een moedig Herentals, dat niet of nauwelijks in de buurt van Hoskens geraakte. In de 18e minuut mocht Weelde een vrije trap nemen.

De bal viel dood achter de muur en, na een geharrewar van jewelste, kon Verbaendert simpel binnen tikken. 2-0 Even later werd een Weelde-aanvaller getorpedeerd op de rand van de 16, of was het binnen? De ref zag er geen fout in.

Even later ontzette Bellens de bal, maar een Weeldenaar viel over zijn been en nu ging de bal wel op de stip. Koeks tekende voor de 3-0. En de wedstrijd lag binnen het half uur al in een beslissende plooi. Het werd nu wel erg makkelijk voor de thuisploeg dat de bal simpel rondspeelde.

In de 35e minuut werd Van Gorp simpel vrijgespeeld en die nam Brosens tegenvoets. 4-0 Meteen de ruststand.

In de tweede helft bracht trainer Braeckmans zijn jeugdige bank in.

Het bracht de wedstrijd meer in balans maar Weelde had zijn schaapjes al lang op het droge en zag het graag gebeuren. Claessens ging voor succes maar trapte hoog over. In minuut 58 werd Herentals weer simpel uitgetikt en Van de Pol nam de 5-0 voor zijn rekening.

Een eerredder was de bezoekers niet gegund. In de 76e minuut mocht Byns, voor elke bezoeker in buitenspel, op Brosens afgaan en die gaf Cedric weer geen kans. 6- 0. De tweede helft duurde voor roodwit 45 minuten te lang.

Het zal voor VC zaak zijn om zich zo snel mogelijk te verzekeren van behoud.

We weten niet wie er eventueel volgende week herinzetbaar zal zijn. Met de komst van leider Herselt krijgt VC een zware klus voorgeschoteld. uit. Maar we praten over voetbal en god weet wat er allemaal mogelijk is. Vooraf is er een restaurantdag. Aanvang van de wedstrijd om 15:00 uur.'