Omdat de Sint en zijn Pieten op zaterdagavond voor de jeugdspelertjes langs de Olympiadelaan kwamen, werd de wedstrijd tegen Ezaart verplaatst naar zondagmiddag.

Op een drassig maar perfect terrein begon SKS sterk aan de wedstrijd. Na 6min rolt Van Bulck op zijn eentje de hele Ezaart verdediging op en werkt mooi af, 1-0. Herentals blijft de match controleren maar komt niet meer tot grote kansen.

SKS verliest echter de grip op de wedstrijd en enkele scheidsrechterlijke beslissingen helpen hier niet bij. Het is dan ook Ooms die 3min voor rusten vanop vrije trap prachtig mooi de bal onderkant deklat voorbij Maes knalt, 1-1.

Tijdens de pauze is er een spijtig voorval waarbij de scheidsrechter hard onderuit schuift in de kleedkamers en de wedstrijd moet staken.

De tweede helft kon niet slechter beginnen voor SKS. Na 5min is het Ooms die alleen oog in oog met Maes beheerst afwerkt, 1-2 voor Ezaart en SKS staat voor een zware opdracht.

Herentals heeft het moeilijk om zijn ritme terug te vinden, maar begint het beter te voetballen en komt het op gelijke hoogte door Van Gestel die alleen op weg naar doel werd gezet door Mertens, de keeper omspeelde en de bal in doel werkt, 2-2.

Herentals blijft zoeken na de winnende treffer Van Gestel mist nog een grote kans maar het is wachten tot de 89e minuut wanneer Mertens vanop vrije trap Herentals naar de overwinning schiet.

Uitzinnige vreugde bij de thuisploeg en Ezaart druipt teleurgesteld af.

SKS behoudt zo de aansluiting met de top van het klassement waar alles nog dicht bij elkaar staat. Volgende week hebben de Heylen-boys een vrij weekend. De focus kan dus direct naar de derby tegen Olen United de week erna.