Na een vlotte 6 op 6 zonder tegendoelpunten kon het seizoen niet beter beginnen voor SKS. 'Hoewel SKS in de eerste helft de betere ploeg was, hadden ze het toch moeilijk tegen een stevig Alberta en kwamen ze nooit echt in hun spel', zegt Steven Haest, sportief manager SKS.

'Toch weet Verlooy iets na het half uur de score te openen voor de thuisploeg meteen ook de ruststand.

De tweede helft zorgde niet voor beterschap bij de thuisploeg. Het spel werd slordiger en er zat geen tempo in het spel van de thuisploeg. Alberta rook bloed probeerde de druk vooraan op te voeren zonder Maes in de problemen te brengen.

Toch krijgt SKS nog mogelijkheden op de bevrijdende 2-0. J. Van Gestel ziet zijn schot echter op de lat stranden. SKS leek toch op weg naar een 9 op 9. Dat was echter buiten Kerkhofs gerekend die in de laatste minuut vanop vrije trap de 1-1 weet binnen te leggen.

SKS blijft zo over met een serieuze kater maar het moet daarvoor vooral naar zichzelf kijken. Positief is wel ondanks een collectieve offday wordt er toch nog een punt behaald.

SKS zal nu wel extra gebeten zijn om volgende week zaterdag deze uitschuiver recht te zetten en terug aan te knopen met het goede voetbal van afgelopen weken.' (SH/P. Verlooy/Nnieuws - foto : SKS Herentals bij de teamvoorstelling in juni 2019).