'In een voorzichtige openingsfase waren er enkele mogelijkheden aan beide kanten tot Wagemans na 10min Tucci alleen voor doel zet maar deze besluit op Maes', zegt Steven Haest pr SKS. ' Het signaal voor SKS om een versnelling hoger te schakelen, dat reageert met kansen voor Van Gestel en Verlooy.

Even later is het Mertens die hard uithaalt vanop vrije trap maar deze wordt knap gered door Verdonck. In de 25min zet Van den Brande zich door in de 16m en wordt foutief neergehaald door Van Nyen geel en penalty. Deze wordt feilloos omgezet door Mertens.

SKS verdiend op 1-0 voorsprong. Oosthoven reageert met een afgeweken bal die op de deklat strandt. Opschudding in de 35min scheidsrechter Banica grijpt naar de onderrug en heeft verzorging nodig.

Na enkele minuten wordt de wedstrijd hervat maar het valt af te wachten of Banica de wedstrijd kan afwerken. In de 38min is er dan een verre vrije trap van Mertens die aan de 2de paal wordt binnengeschoven door Van den Brande. Direct het laatste wapenfeit van de eerste helft. Ruststand 2-0.

De tweede helft vatten we aan met een andere scheidsrechter. Banica had te veel last van de rug en is in de kleedkamer gebleven. Oosthoven begint scherp en na een knappe actie wordt de voorzet afgeweken en belandt achter Maes in doel. Herentals reageert meteen.

Verlooy zet zich door in de 16m en wordt al dan niet foutief afgestopt maar de scheidsrechter reageert niet. Even later is het weer Verlooy die de doelman passeert maar te ver moet uitwijken om nog op doel te kunnen besluiten. Het is afwachten tot Oosthoven in de 66min na een mooie aanval Wagemans bedient aan de 2de paal. Zijn kanonskogel verdwijnt voorlangs in corner.

Het signaal voor SKS om terug de wedstrijd in handen te nemen. In de 68min brengt Van Brantegem Sow voor Van Gestel. Die wordt meteen door het centrum diep gespeeld en neergelegd binnen de 16m. De scheidsrechter legt de bal echter net buiten de 16m.

De daaropvolgende vrije trap besluit Mertens hard op doel maar Verdonck staat attent te keepen. In de 75 minuut moet Sow noodgedwongen het veld alweer verlaten en wordt vervangen door Zamrouni. Het is Nuyes die vervolgens vanop afstand Verdonck op de proef stelt. Deze is aan een sterke wedstrijd bezig en haalt het schot uit de hoek.

Maar even later in de 83min moet hij zich toch omdraaien na een mooie uitgespannen aanval waarbij Verlooy Zamrouni alleen op weg naar doel zet en beheerst afwerkt. 3-1 en SKS op rozen met nog 7min te spelen. Oosthoven reageert nog met een bescheiden kopbal van Wagemans in de armen van Maes.

Maar dit is het laatste sportieve wapenfeit van de wedstrijd. In de laatste minuut is er echter nog opschudding door een opstootje waarbij Lambrechts streng van het veld wordt gestuurd. Smets wel mag blijven staan. Een kleine smet op deze knappe en verdiende zege van SKS. Volgende week zondag wacht de lastige verplaatsing naar Punt-Larum.'   Steven Haest / Nnieuws.