Yorben Verboven uit Pulle won bij jeugd A heren, Lone Meertens won bij de jeugd A dames en Arno Nackaerts bij de junioren heren tijdens het BK in Brugge.  Ze worden begeleid door coach Johan Smolders.  Op het Belgisch kampioenschap moesten ze 750 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer lopen.

De wedstrijd van de Jeugd A verliep helemaal los van die van de juniores, in tegenstelling tot bij de meeste jeugdwedstrijden. Maar de Jeugd A-atleten hadden de juniores niet nodig om er een spannende wedstrijd van te maken.

Simon Folens en Yorben Verboven maakten er een lange tweestrijd van, waarbij Verboven in de slotronde van het lopen de leidersplaats overnam. Folens, met twee bebloede knieën na een val met het lopen, gaf alles, maar Verboven bleek net iets sneller in dit man-tegen-man gevecht. Jarno Cuypers pakte het brons.

mber Rombaut leek de wedstrijd bij de dames naar haar hand te gaan zetten, maar ze kreeg in het fietsen het gezelschap van Hanne De Vet en Lone Meertens. De andere favoriete, Kiara Lenaertz, viel fel terug in het fietsonderdeel na een vroege valpartij en kwam gehavend en zwaar ontgoocheld als vierde binnengelopen.

De medailles waren ondertussen verdeeld onder de drie leidsters, met Lone Meertens als snelste loopster. Die haalde het nipt voor Rombaut en De Vet.

Tijdens en na de wedstrijd bij de juniores was er een waar slagveld terug te vinden in de EHBO-post. Drie van de topfavorieten: Yannick Vos, Antonio Hernaert en Arnaud Mengal kwamen ten val.

Een vijftiental atleten kwam uiteindelijk in de ziekenboeg terecht. Kampioen Arno Nackaerts zag het allemaal achter zich gebeuren. "Ik denk dat Vos mijn achterwiel aantikte en dan gingen ze achter mij één voor één tegen de vlakte toen ik op kop reed," vertelde Nackie.


"Ik had nochtans een minder zwemnummer maar kon gelukkig met Neal Van Vaerenbergh aansluiten bij wat ik dacht dat de kopgroep was, maar toen bleken Dries Matthys en Joachim Wera al voorop te rijden.

Gelukkig kon ik hen in het lopen nog voorbij gaan en kampioen worden, al had ik liever met Vos, Hernaert en de rest er voor gestreden. Of ik een feestje geef? Dat hangt af van manager Mario (het middelste deel van ZaMaRo-Triper4mance)," besloot Arno.

Zondag is het team van de partij op de triatlon van Lille op en rond het terrein van de Lilse bergen. Foto's Dirk Smolderen De Smollie / NNieuws.