U bent hier

Kuge Group investeert in nieuwe vestiging aan Hoogbuul Olen

Internationaal | Olen | Vlaanderen | Westerlo
06.08.2019 - 12.02u
Door: Herman Gezelle

Jeni Real Estate bouwt een nieuw productiebedrijf op maat voor de Kuge Group, producent van hoogwaardige diervoedersupplementen. Eyecatcher van het project is de productietoren van 25m hoog.

'Op de Hoogbuul Olen, op een site van 12.500 m2 verrijst momenteel een bedrijfsgebouw bestaande uit 2.000 m² kantoren en sociale ruimte en 3.514 m² magazijn, en een 25 m hoge productietoren wat zorgt voor 2.965 m² productie in totaal. Er wordt groenaanleg van 1.448m² voorzien', zegt bestuurder Kurt Van de Mierop.

'De Pelsmaeker nv uit Westerlo is aangesteld als aannemer voor de ruwbouwwerken van het project. De werken zijn ondertussen volop aan de gang.

De Kuge Groep ruilt zijn huidige hoofdzetel op de Achterstenhoek Lille na 25 jaar in. Tegen de zomer van 2020 plannen ze te verhuizen naar de nieuwe locatie op de Hoogbuul.

De Kuge Groep, een familiale investeringsgroep, opgericht in 1988 door Leo Van de Mierop met Agrimex, Nutrex, Mondial Nutrition en Nutrimix Polska als dochterbedrijven. Ondertussen heeft de tweede generatie, Kurt Van de Mierop en Geert Van de Mierop, de verantwoordelijkheden overgenomen.

De groep is gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie en marketing van hoogwaardige diervoedersupplementen die wereldwijd worden vermarkt. De diervoedersupplementen van de Kuge Group zijn gericht op het verbeteren van de vertering en darmgezondheid op een natuurlijke manier, zonder gebruik van antibiotica, en dit voor zowel pluimvee, varkens als voor rundvee.

In totaal telt de groep zo'n 50 medewerkers en exporteert ze naar 50 landen wereldwijd. De investering in Olen is nodig, enerzijds om nieuwe producten te kunnen ontwikkelen en produceren, en anderzijds om de productiecapaciteit verder uit te breiden.'

Meest moderne productietechnieken

'De nieuwe fabriek zal geheel gebouwd zijn met de meest moderne productietechnieken die een hoge capaciteit weten te combineren met maximale flexibiliteit, zowel voor grote als kleine productieruns.

Ook productie op maat voor derden behoort tot de mogelijkheden. Door gebruik te maken van een unieke, op maat ontworpen oplossing met intern containertransport wordt versleping uitgesloten, en kan de hoogste kwaliteit en volledige traceerbaarheid gegarandeerd worden.

De nieuwe kantoren en laboratoria bieden niet alleen een aangename werkomgeving, maar zullen eveneens het versneld ontwikkelen en testen van nieuwe producten mogelijk maken.

Dankzij deze investering kan de Kuge Groep al zijn strategische activiteiten met betrekking tot productontwikkeling, productie- en marketing centraliseren op één locatie. Hiermee bevestigt de tweede generatie van het familiebedrijf haar ambities voor de toekomst.'

Jeni Real Estate is gespecialiseerd in het ontwikkelen en herontwikkelen van bedrijvenparken, bedrijfsverzamelgebouwen en gebouwen op maat en is voornamelijk actief in Vlaanderen. 

Het bedrag van de investering werd niet bekendgemaakt. (pp)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto