De laureaten van de kunstacademie Herentals tonen hun kunsten op een unieke locatie: Het Instituut van de Voorzienigheid. De lege gebouwen van school gesticht door de Zusters van Voorzienigheid is een gedroomde locatie voor een tentoonstelling.

De verlaten klaslokalen, gangen en refter spreken tot de verbeelding en zijn een ideaal decor voor de erg diverse kunstwerken.

De afstudeerprojecten zijn de kroon op het werk van een jarenlang leerproces dat van beginners echte kunstbeoefenaars heeft gemaakt. Voor het eerst verlaat hun werk de beschermende muren van de academie waarbinnen ze met gelijkgezinden en onder professionele begeleiding zich jarenlang konden onderleggen in schilderen, beeldhouwen of tekenen; waar ze zich leerden uitdrukken in grafiek of keramiek; waar ze zich waagden aan video - en animatiekunst.

De artefacten van deze bevlogen personen doen u terugblikken op een kunstzinnig seizoen en bieden een artistieke blik op de inspirerende omgeving van de academie. Bovendien is het een unieke kans om de voormalige school een laatste keer te bezoeken voor ze een nieuwe bestemming krijgt.

Zaterdag 16 juni om 16 uur opening door schepen Ingrid Ryken.

Tentoonstelling op zondag 17, zaterdag 23 en zondag 24 juni van 10 uur tot 18 uur. Instituut van de Voorzienigheid • Wolstraat 23-27 • Herentals • Info: academie.beeldende.kunst@herentals.be • www. herentals.be/kunstacademie . Tel. 014-28.51.55