U bent hier

Kunst om niet te vergeten in de Lakenhal

Herentals
15.06.2017 - 20.58u
Door: Peter Caers

KUNST OM NIET TE VERGETEN

"Dementie is vooral erg als de samenleving er niet mee kan omgaan". Jan Hoet

De werkgroep Dementievriendelijke Gemeente en de Stedelijke Academie voor Beeldende Kunst Herentals sloegen de handen in elkaar voor een uniek artistiek en sociaal project met mensen met dementie.

Kunst kan op een andere manier een deur naar een nieuwe wereld openen want wat niet met woorden kan gezegd worden kan vaak wel met beelden.

In de Stedelijke Academie voor Beeldende Kunst Herentals gaat men sinds september 2016 op maandagnamiddag artistiek aan de slag met mensen met dementie. In dit waardevolle project, een primeur in Vlaanderen, wil men mensen met dementie beter leren begrijpen en hun beperkingen bespreekbaar maken via kunst. Tijdens de artistieke activiteiten zien we dat deze mensen vanuit hun verbeelding vaak nog meer kunnen dan we vermoeden en dat ze een enorm plezier beleven aan deze vorm van ontmoeting en beleving. De kunstwerken van deze mensen worden nu tentoongesteld in de Lakenhal in Herentals samen met de intieme fotoportretten gemaakt door leden van fotoclub 't Covent uit Herentals.

KUNST OM NIET TE VERGETEN is te bezoeken In de Lakenhal op de Grote Markt te Herentals, op zaterdag 1 en zondag 2 juli, op vrijdag 7, zaterdag 8 en zondag 9 juli van 14 tot 17 uur.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto