U bent hier

'Kunst onder de kerktoren' tijdens opening toeristisch seizoen

Neteland | Olen
30.04.2018 - 10.47u
Door: Herman Gezelle

De eerste zondag van mei wordt het toeristisch seizoen in Olen feestelijk geopend met een gezellige streekmarkt, heel wat toeristische nieuwtjes, leuke activiteiten voor kinderen en tal van creatieve activiteiten van lokale amateurkunstenaars.

Gezellige streekmarkt en kerkbezoek

Kuier op zondag 6 mei tussen 14.00 en 19.00 uur over de gezellige streekmarkt in Olen-Centrum en maak kennis met de Olense verenigingen en producten uit eigen streek. Proef een lekker streekbiertje of één van de lokale lekkernijen aan de verschillende eet- en drankstandjes.

Wil je liever wat Olens erfgoed opsnuiven, dan kan je de Sint-Martinuskerk bezoeken onder begeleiding van een gids. Voor gezinnen met kinderen is er een rondleiding op kindermaat.

Zoektocht, voorleessessies en poppenspel

De opening van het toeristisch seizoen is plezant voor jong en oud. Voor kinderen vanaf zes jaar is er de leuke zoektocht 'Op zoek naar de koe'. Daarnaast vinden er in het kinderdagverblijf Piep enkele voorleessessies plaats en een levend poppenspel van Tejaterbende Oeps! en Theatergroep Het Vierde Oor. Dit poppenspel is ook de moeite waard voor volwassenen.

Tijdens de opening van het toeristisch seizoen wordt bovendien het eerste minibibje officieel geopend op het dorpsplein in Olen-Centrum. Je wordt er getrakteerd op een voorleesmoment en kleine attentie. In de minibib staan boeken die je kan meenemen. Je hoeft ze niet terug te brengen.

Toeristische nieuwtjes

Aan de infostand van Vrije Tijd ontdek je dan weer de toeristische nieuwtjes. Dat Olen heel wat toeristische troeven heeft, blijkt duidelijk uit de gloednieuwe brochure. De vernieuwde Keizer Karel fietsroute loodst je in de voetsporen van Keizer Karel door Olen en de buurgemeenten Westerlo en Herentals. De vernieuwde route loopt nu volledig via de knooppunten van het fietsroutenetwerk.

'Kunst onder de kerktoren'

Gelijktijdig met de opening van het toeristisch seizoen vindt de Week van de Amateurkunsten plaats. Het thema dit jaar is 'Kunst buiten'. In Olen zijn er heel wat (amateur)kunstenaars actief. Een uitgebreid programma met muziek, dans, theater en poëzie is daarvan het bewijs.

In de Sint-Martinuskerk en omgeving kan je op zondag 6 mei kunstwerken van de lokale kunstenaars bewonderen. Enkele teken- en schildertalenten zijn er live aan het werk en ook een aantal muziekoptredens staan op het programma. Zo kan je er genieten van het vakmanschap van een echte orgelist en een concertje van de Olense jeugd. Ook in de lokale horecazaken zorgen tal van lokale muzikanten voor de nodige sfeer. Verschillende verrassende dansacts zijn dan weer de kers op de taart.

Praktisch

De activiteiten vinden plaats op zondag 6 mei van 14.00 tot 19.00 uur in de Sint-Maartenstraat en Sint-Martinuskerk. De programmabrochure is gratis verkrijgbaar bij de infostand van Vrije Tijd. (foto Olen.be)

image



Meer nieuws

EP-leden willen dat recht om offline te zijn een EU-grondrecht wordt

Internationaal | Nationaal | Vlaanderen 22.01.2021 - 18.43u

'Containerterminal Beverdonk neemt maatregelen tegen geluidsoverlast'

'Containerterminal Beverdonk neemt maatregelen tegen geluidsoverlast'
Grobbendonk | Nationaal | Provincie Antwerpen 22.01.2021 - 17.54u

Gouverneur van Antwerpen Cathy Berx: "We houden ons hart vast"

Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen | Vlaanderen 22.01.2021 - 17.00u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto