Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Kunstacademie Geel viert 50-jarig bestaan op Dag van de Academies

De Academie voor Beeldende en Audiovisuele Kunsten Geel mag dit jaar vijftig kaarsjes uitblazen. Op zaterdag 11 februari, de Dag van de Academies, organiseert ze tal van leuke activiteiten om haar gouden jubileum te vieren.

Ieder jaar zetten de Geelse academies hun bruisende werking in de kijker op de Dag van de Academies. Dat zal ook deze keer niet anders zijn. De Academie voor Beeldende en Audiovisuele Kunsten viert die dag dubbel feest. Speciaal voor haar vijftigjarig bestaan kunnen bezoekers onder andere deelnemen aan een fotozoektocht en een workshop en een expo komen bewonderen.

“Ondertussen telt onze Academie voor Beeldende en Audiovisuele Kunsten al twintig leerkrachten en meer dan duizend leerlingen”, zegt schepen van onderwijs Marlon Pareijn. “Al tientallen jaren kunnen jong en oud zich hier artistiek en creatief ontplooien. Ik ben ook ontzettend trots dat, typerend voor onze Barmhartige Stede, personen met specifieke behoeften of beperkingen terecht kunnen in onze ‘ateliers op maat’.

Ervaring of voorkennis is niet nodig, zolang je maar over een stevige dosis goesting beschikt. Die goesting of creativiteit kun je komen ontdekken op de Dag van de Academies. Dan maak je kennis met de werking van onze academies en viert de Kunstacademie haar vijftigjarig bestaan met heel wat activiteiten.”

Wat staat er op het programma?

In Kollegestraat en op de Waaiburg kunnen bezoekers de leerlingen van de Kunstacademie aan het werk zien tijdens de open ateliers. Op deze twee locaties vinden ze ook een expo over het thema ‘Academie 50 jaar present’ opgebouwd rond gebeurtenissen uit het jaar 1972 aan de muren.

In de namiddag kunnen geïnteresseerden zelf aan de slag gaan tijdens een workshop op de Waaiburg. Wie zin heeft in een lekker drankje of een heerlijke kom soep kan een plekje zoeken aan de buitenbar.

Een heuse fotozoektocht met unieke prijzen verbindt de twee locaties met elkaar. Deelnemers zullen op iedere locatie op zoek moeten gaan naar de plekjes waar de foto’s genomen zijn. Ze kunnen zich makkelijk verplaatsen met een gratis treintje dat van 10 tot 17 uur langs de verschillende locaties rijdt. Bezoekers die niet deelnemen aan de fotozoektocht kunnen hier uiteraard ook gebruik van maken. De op- en afstapplaatsen zullen die dag duidelijk herkenbaar zijn.

Deel dit artikel