U bent hier

Kunstacademie start met atelier voor jongeren met autisme spectrum stoornis

Geel
10.09.2015 - 17.14u
Door: Herman Gezelle

De Kunstacademie en 't pASSt vzw starten vanaf september met een artistiek atelier voor mensen met Autisme Spectrum Stoornis (ASS). Met deze unieke samenwerking willen de organisatoren vaardigheden, nodig in het dagelijks leven, versterken door middel van kunstzinnige vorming. Jongvolwassenen met ASS krijgen in een prikkelarme omgeving de kans om zichzelf te zijn.

Het uitgangspunt voor dit atelier is de verwevenheid tussen kunst en natuur. Op vooraf aangekondigde momenten zal het atelier buiten plaatsvinden bijvoorbeeld in kwetsbaar natuurgebied, in bos of boomgaard. Deelnemers krijgen de mogelijkheid om deel te nemen aan begeleide uitstappen naar interessante tentoonstellingen of musea, die al dan niet aanleunen bij de atelierwerking.

rust en structuur
De vaste begeleider, Gert De Herdt, zorgt voor voldoende rust en structuur tijdens de cursus. Ook communicatie en sociale vaardigheden komen aan bod. De onbevooroordeelde aanpak van elk individu stimuleert de verbeelding, het beeld-denkend vermogen en de creativiteit. Procesmatig werken staat voorop, met uniek eindresultaat als gevolg.

inschrijven
Jongeren en jongvolwassenen met ASS kunnen deelnemen. Het atelier vindt plaats op woensdag van 18u tot 21u in het ontmoetingscentrum Winkelomheide, Kemeldijk 5. Inschrijven voor de cursus doe je via de Academie voor Beeldende Kunst.

 

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto