De fabrieksmuur van Umicore in de Nieuwstraat fleurt deze zomer helemaal op. Het project kreeg de naam Glamuur en loopt in samenwerking met de lokale kunstenaars çois Veldeman, Kris de Pillecyn en Danny Smolders, het feestcomité 100 jaar St.-Jozef-Olen en de gemeente Olen.  Iedereen mocht een ontwerp indienen gebaseerd op de thema’s 100 jaar St.-Jozef-Olen of ’t fabriek. De eerste muurpanelen zijn ondertussen beschilderd door de kinderen van vrije basisschool Toermalijn en de buitenschoolse kinderopvang. En het zijn echte pareltjes geworden.  

De voorheen grauwe fabrieksmuur krijgt vanaf volgende week nog meer kleur want dan gaan ook de volwassen kunstenaars aan de slag. Zij schilderen op volgende dagen:

-          donderdag 11 tot en met zondag 14 juli (9.30 - 18.00 uur);

-          donderdag 15 tot en met zondag 18 augustus (9.30 - 18.00 uur).

Tegen het einde van zomer krijgt dit kunstproject helemaal vorm. Dan loont het zeker te moeite om eens een kijkje te gaan nemen naar het eindresultaat.

Dit kunstproject wordt gerealiseerd in samenwerking met de volgende sponsors: verfgroothandel Bellens-Beneens, verfproducent Caparol, Kleur op maat en Umicore.