Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Kunstencampus opent feestelijk op 2/9 - investering van €25 miljoen

Kunstencampus

Bij de start van het nieuwe schooljaar gaat ook de nieuwe kunstencampus op de Molenvest feestelijk open. De 2 stedelijke academies krijgen er hun thuis. 

Wetende dat deze kunstencampus méér dan €25 miljoen heeft gekost.

Politie Neteland heeft haar intrek in haar vernieuwde gebouwen op de campus al genomen. Alle klasmaterialen van zowel de stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans, de Academie voor Beeldende Kunst als van het stadsarchief zijn al overgebracht naar de Molenvest.

De personeelsleden en toekomstige gebruikers kregen eerder al een rondleiding op de nieuwe site - wat naar verluidt bij iedereen een diepe indruk naliet -, op zaterdag 2 september krijgt het grote publiek de kans om met de gebouwen kennis te maken.

Om die nieuwe start extra feestelijk te maken, vindt er die dag van 13u tot 14u een feestelijke parade plaats. “De leerlingen van de academies starten aan hun voormalige locatie en komen aan het Stadspark samen om richting hun nieuwe thuis te wandelen”,  zegt  cultuurschepen Jan Michielsen.

“Om 14u wordt de kunstencampus plechtig geopend met een openingsact van acteur Günther Lesage.  Van 14u tot 18u kan iedereen een geleide wandeling door het gebouw maken om klassen voor muziek, woord, dans en beeld te ontdekken. Ieder kwartier vertrekt er een gids om je rond te leiden, maar je kunt ook zelf op ontdekkingstocht gaan. Voor kinderen tot 12 jaar is er een puzzelzoektocht die een ijsje oplevert. Daarnaast kan je er genieten van een hapje en een drankje."

Mobiliteit : koffiedik kijken bij politie interventies

Vraag blijft : de im-mobiliteit op en rond de Molenvest.  Er liggen op amper 250m drie grote scholen : kOsh Campus Collegestraat, Campus Scheppersstraat én campus Ieperstraat.  Samen meer dan 1600 leerlingen.  De bewoners van de Molenvest en de buurt houden hun hart vast bij dringende politie interventies.   En wat met hun parkeergelegenheid?  

Wordt vervolgd.

Foto's stad Herentals.

Molenvest 23, Herentals, België

Kunstencampus

Deel dit artikel