U bent hier

Kunstendag voor kinderen rond het thema 'Dromen'

Herentals
17.11.2019 - 17.33u
Door: Mark Jaspers

Vandaag kon je op meer dan 200 plaatsen in Vlaanderen en Brussel allerlei activiteiten meemaken in het kader van Kunstendag voor Kinderen. Theater, dans, muziek, beeldende kunst, architectuur, design, enzovoort.

Op Kunstendag voor Kinderen staat het thema ‘dromen’ centraal. de foyer van cc ’t Schaliken werd omgetoverd tot een creatieve speelplaats. Alle workshops waren trouwens volledig gratis.

In Droomboek bracht Dansgezelschap De Stilte een minidansvoorstelling. Aansluitend vond er een dansworkshop over dromen en verbeelding plaats. 

De Herentalse Academie voor Muziek, Woord en Dans organiseerde een muziekworkshop. Muziekleerkrachten Hilke Bauweraerts en Amy Merrill zorgden voor een workshop waarbij u uw fantasie de vrije loop mocht laten.

De Herentalse bibliotheek zorgde voor een toegankelijke workshop. Met een ‘green screen’ kon u foto’s laten maken met een dromerige achtergrond. U kon er ook dromenvangers maken of even passeren aan het voorleeshoekje.

Onder begeleiding van enkele leerkrachten van de Stedelijke Academie voor Beeldende Kunst kon u een portret maken van iemand naar keuze of een surrealistische dromerige collage maken.

Op de Kleine Mallemolen mocht iedereen plaats nemen voor een ritje. De molen stond opgesteld op de binnenkoer. Het was een houten carrousel vol verbeelding voor klein en groot.

Uit gele, zwarte, witte en rode klei kon u samen een droomwereld vol verrassingen en mooie momenten kneden. Boven op een grote bol ontstond zo langzaam een nieuwe planeet, een droomplek met glooiende heuvels, grillige bergen, bruggen, bronnen, stapstenen, veilige havens en wilde wouden.

Er was ook een standje met breiwerkjes van de Wollies en wafeltjes tvv Olivia Fund.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto