U bent hier

Kunstenfestival STORMLoop start dit weekend in Herentals

Herentals
08.05.2019 - 07.25u
Door: Mark Jaspers

Het kunstfestival STORMLoop begint op 11 mei en transformeert Herentals tot een groot podium voor artistiek geweld. Verspreid over de Keizerstede organiseert STORMLoop 75 kunstprojecten van bekend en onbekend talent.

Je kan genieten van exposities, dansvoorstellingen en andere kunstige spektakels op zeven verschillende hoofdlocaties (Lakenhal, Voorzienigheid, Karel Scheppersinstituut, Boothuis Brauhaus, Art Center Hugo Voeten, Galerie Storm en de Lompenfabriek).

Choreografe Min Hee Bervoets en muzikant Illuminine maakten de dansvoorstelling BISE in de oude lompenfabriek (voddenkot).

De Nieuwe Lichting-finalist Wanthanee geeft in de Chapelle van Herentals het beste van zichzelf. Daarnaast krijgt ook onbekend talent een podium dankzij de mini-voorstellingen verspreid over de stad. je kan een heel kunst-parcours uitstippelen doorheen de stad.

Check de participantenlijst op https://www.stormloop2019.be/homepage/participanten/

Het publiek is niet alleen toeschouwer, maar is ook participant en artiest. 'Dit festival is een soort fysieke YouTube met regionale kunst', klinkt het in het persbericht. 'Online vervaagt de grens tussen toeschouwer en kunstschepper en dat is exact wat we met dit festival willen bereiken in onze stad.'

Op zaterdag 11 mei loopt STORMLoop zich op gang. Het startschot wordt om 12 uur gegeven op de trappen van CC 't Schaliken. De aankomst ligt in de Lakenhal. Gangen en 176 trappen liggen op het loopparcours. Het is een recreatieve manier om het parcours op een andere manier te bekijken. Sport en cultuur hand in hand.

STORMLoop vindt plaats van zaterdag 11 mei tot zondag 26 mei. Via stormloop2019.be is het volledige programma te raadplegen. 

Op de foto : het organiserend team STORMloop 2019/ MJ.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto