U bent hier

Kust : 'Bijkomende maatregelen, geen stations gesloten, mensen met kinderen welkom'

Kempen regio | Neteland | Vlaanderen
09.08.2020 - 12.44u
Door: Herman Gezelle

Waarnemend gouverneur van West-Vlaanderen Anne Martens (CD&V) heeft vanochtend in Brugge crisisoverleg gehouden over de problemen aan de kust.

Dit zijn de bijkomende maatregelen die uit de bus zijn gekomen om vechtpartijen en grote drukte te mijden:

Vanaf vandaag krijgt de lokale politie versterking van de federale politie, onder meer aan de stations.

Er worden in eerste instantie géén stations gesloten. "We mogen niet riskeren dat we een mensenmassa in de stations krijgen die we dan niet kunnen beheersen", verduidelijkt Martens op een persconferentie. Maar als bij monitoring blijkt dat het ergens té druk wordt, kunnen burgemeesters beslissen om hun stad op slot te doen.

De politie zal controleren op relschoppers. Martens: "Mensen die naar de kust komen om ruzie te zoeken en zich niet aan de regels houden, zullen streng aangepakt worden. Zij zullen via snelrecht voor een rechter verschijnen."

Concreet zal er vooral een strikte controle gebeuren in Knokke en Blankenberge waar eerder incidenten waren.

"Mensen die met kinderen verkoeling zoeken, zijn welkom. Ook alle mensen die zich correct aan de regels houden", aldus Martens.

Zij benadrukt dat het zeker ook geen overrompeling aan de kust mag worden. "Controleer op voorhand de druktebarometer van de kust", is de boodschap. (VRTNWS) - Foto politie Blankenberge/ weg Knokke afgesloten (15u) /pl.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto