U bent hier

KV Mechelen - Westerlo 5-2 : eerste verlies Westel

Westerlo
13.09.2014 - 22.39u
Door: Herman Gezelle

Westerlo is zijn ongeslagen status kwijt. Achter de Kazerne kreeg het slaag van KV Mechelen, dat dankzij de 5-2-overwinning een mooie sprong maakt in de stand.  Dennis van Wijk was "pissig" over de tegengoals op stilstaande fases.

KV Mechelen toonde vanaf de eerste minuut dat het zin had in de wedstrijd. De ploeg zette hoog druk en dat leverde direct een gouden kans op voor Hanni, maar die kopte naast. De thuisploeg bleef de wedstrijd controleren en kwam voor via een knap en precies schot van Rits.

De Witte zorgde na 40 minuten met zijn hoofd voor de verdiende 2-0. Westerlo kon daar niets noemenswaardig tegenover zetten, tot vlak voor rust. De Mechelse verdediging waande zich al in de kleedkamers en vergat Gounongbe, die met het hoofd zijn zevende goal van het seizoen scoorde. Ruststand: 2-1.

Na de rust kwam Westerlo vol goede moed het veld op, maar KV Mechelen nam al snel de controle weer over. Het diepte de score uit met twee stilstaande fases. Eerst Hanni met een rake kopbal en daarna Godeau met een eigen doelpunt.  Het doelpuntenfestival was nog niet voorbij. Rits tekende, na een mooi opgebouwde aanval, voor de 5-1 en MacDonald zorgde met een prachtig afstandsschot voor een tweede eerredder voor Westerlo.

Westerlo leed op het Mechelse gras zijn eerste nederlaag van het seizoen. De promovendus begon met goede intenties aan de partij, maar werd in de loop van de wedstrijd weggedrukt door de thuisploeg.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto