KVC Westerlo heeft op haar eigen website uitgehaald naar de eigen supporters. Tegen White Star Brussels lieten die zich immers opmerken in negatieve zin, en dat zint het bestuur niet. Westerlo staat momenteel op een gedeelde 3e plaats, op 4 punten van leider Eupen.

'KVC Westerlo heeft een jarenlange traditie een club te zijn met een trouwe aanhang die zich bovendien steeds ver af hield van zaken als vandalisme, hooliganisme, racisme en ander laakbaar gedrag.Wij waren daar bijzonder fier op zoals we ook fier waren op het feit dat met de verplaatsing van onze sfeersupporters achter het doel de aanmoedigingen naar ons team vuriger werden.

We hadden er al eens voor gewaarschuwd dat sommige supporters echter de grens tussen vurig aanmoedigen en intolerant gedrag soms blijkbaar uit het oog verliezen. Laatste thuiswedstrijd moesten we weerom vaststellen dat de incidenten waarvoor in het verleden gewaarschuwd zich spijtig genoeg herhaalden zodat er de club sancties boven het hoofd hangen. Niet alleen waren er incidenten waarbij de doelman van de tegenpartij bespuwd, beschimpt en uitgescholden werd maar werden er bekers drank en andere zaken op het terrein gegooid. Dit kan absoluut niet door de beugel en indien de boosdoeners gevonden worden zullen we aandringen op strenge straffen. Nog meer riskeert de club het slachtoffer te worden van de anti-Waalse (tegen een Brusselse club nota bene, zo maken we ons nog belachelijk ook) en racistische gezangen. Bestuurders van RWS werden zelfs persoonlijk belaagd met kwetsende en racistische beledigingen.

Niet alleen wordt ons blazoen hiermee grondig besmeurd (wat extra controle met zich zal meebrengen) maar tevens stellen deze paar onverlaten de club bloot aan effectieve sancties. Een vorige maal hebben we opgeroepen tot een positieve ingesteldheid en hebben we ons gedistantieerd van dergelijk laakbaar gedrag. Gelet op de ernst dringen zich nu echter maatregelen op waarbij we de individuen die onze club in diskrediet brengen speciaal zullen beogen.

Mogen we vragen dat de overgrote meerderheid van positieve supporters hieraan verhelpt door de supporters die zulk afwijkend gedrag blijven vertonen terecht te wijzen en hen duidelijk te maken dat zij in onze club niet langer welkom zijn. We durven hopen op een kentering en bedanken alle supporters die de club in hun hart dragen en zich hier ook naar gedragen ‘van harte’.'  Foto LB / N.