U bent hier

KVC Westel knikkert landskampioen Anderlecht uit Beker na penalties : 4-3 - foto's

Westerlo
05.12.2013 - 00.15u
Door: Herman Gezelle

Westel heeft voor dé stunt van de 1/8e finales in de beker gezorgd. De tweedeklasser schakelde in 't Kuipje kampioen Anderlecht uit na strafschoppen. De Serviërs van Anderlecht, Milivojevic en Mitrovic, misten hun penalty. Van den Brom: "Veel jongens zijn door de mand gevallen."

Anderlecht was nog niet helemaal wakker in de beginfase en stond na zeven minuten al op achterstand. MacDonald glipte door de buitenspelval en werkte na een borstcontrole koelbloedig af voorbij de uitgekomen Kaminski: 1-0.

Er zat weinig lijn in het spel van Anderlecht en bijna was het even later 2-0. Leandro Trossard haalde uit met zijn linker, maar het schot spatte uiteen op de lat. Westerlo haalde makkelijk de rust met de voorsprong, maar meteen erna werd het 1-1: Een voorzet van Bruno vloog in doel.

Westerlo reageerde als door een wesp gestoken, maar Cools en Molenberghs konden niet scoren. In de slotfase hielden de paal en de lat Praet en Milivojevic van de winning goal.

Ook de verlengingen konden geen beslissing brengen. Een streep van Bruno wiste het afgeweken schot van Trossard uit: 2-2 na 120 minuten en hoog tijd voor strafschoppen.

In de penaltyreeks miste Rentmeister als eerste voor Westerlo bij een 3-3-stand, maar Milivojevic en Mitrovic  deden hem dat na. Tussenin had MacDonald zijn pingel wel benut, waardoor Westerlo met 4-3 won en verdiend de kwartfinales haalt.  Foto's Leo Brouwers / Nnieuws

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto