Westerlo heeft de eerste clash met STVV tot een goed einde gebracht. Het won thuis met 3-2 en telt al 6 punten meer dan de Limburgers. Volgende week zaterdag wordt het tweede duel in Sint-Truiden afgewerkt.

Onder impuls van een sterke Reynaldo toonde Westerlo de beste intenties, maar de goal viel aan de overkant. Corstjens blunderde en Christ pakte het geschenk uit.

Maar Westerlo had zijn zaakjes snel weer op orde toen Ngolok op aangeven van Sidibe gelijkmaakte.

Kort na de rust kwam Westerlo zelfs op voorsprong via diezelfde Ngolok , die de bal met zijn hoofd meenam en enig mooi met rechts in de volley afwerkte.

Het zag er even slecht uit voor de thuisploeg, toen Sidibe naar de kant moest met rood omdat hij Delorge zijn been had getrapt. Maar Goor nam alle twijfel weg met een penalty op een kwartier van het einde.

Toch werd het nog spannend, want met nog tien minuten op de klok maakte Rossini vanaf de stip de aansluitingstreffer (3-2).

In een prangende slotfase kreeg ook Christ nog een rode kaart onder neus geschoven. Hij trapte na een beslissing van ref Boucaut de bal als een wildeman in het publiek.

(belga)
 
Foto's: Staf Kempenaers / ThalsFM Nnieuws