AA Gent heeft een week na de 3-1-zege tegen Standard ook Westerlo kunnen vloeren. Het werd 2-3. Rode Duivel El Ghanassy mikte tweemaal raak voor de Buffalo's.

Westerlo blijft onderin het klassement hangen met één schamel puntje.

El Ghanassy schakelde op de linkerflank zijn mannetje uit en Ljubijankic tikte bij de eerste paal zijn voorzet simpel binnen, 0-1.

Gent zat op rozen en ging vreemd genoeg al vroeg achterover leunen. Westerlo nam het heft in handen en De Petter kopte knap in de hoek de gelijkmaker binnen. Daarvoor vuurde Liliu al een waarschuwing af.

Sollied had genoeg van het sloffende tempo van zijn ploeg en hij haalde Suler naar de kant. Ironisch genoeg was het zijn vervanger Skarabot die dolgedraaid werd bij de tweede Westelse treffer. Brüls zette de Sloveen in de wind en via Thijs en Ba verdween de bal in het Gentse doel: 2-1.

Een bleek Gent toonde een ander gelaat na de pauze. El Ghanassy was de gangmaker met dienst. Eerst kopte hij de bal in een leeg doel binnen, daarna combineerde hij met Mboyo voor de 2-3.

Westerlo probeerde nog wel. Het verdiende een strafschop na hands, maar ref Delferière liet doorspelen.

Marcao, ingevallen voor de geblesseerde Liliu, noopte de Gent-fans nog tot dichtgeknepen billen. Hij kopte op Boeckx en zette Baric onder druk. Een vrije trap van Farssi tegen de muur was het laatste wapenfeit, het bleef 2-3.

(belga)

Foto's: Staf Kempenaers / ThalsFM Nnieuws