U bent hier

KVC Westerlo: "Clubs die volgens de regels werken, worden belachelijk gemaakt"

Neteland | Westerlo
09.05.2020 - 01.20u
Door: Herman Gezelle

Nu Moeskroen tegen alle verwachtingen in toch een licentie heeft gekregen van het BAS, vragen ze bij Westerlo om de hele procedure van de licenties te herbekijken.

De club overweegt ook gerechtelijke procedures om alsnog de waarheid aan het licht te brengen.

Zowel in 2016 als 2017 stapte Westerlo naar het BAS om de licentie van Moeskroen aan te vechten.

Twee keer zonder resultaat. "Wij zijn dus goed op de hoogte van het dossier", schrijft de 1B-club op zijn website. "Met ontsteltenis hebben we de beslissing van het BAS vernomen."

"We moeten nog wachten op de juiste context die tot deze beslissing geleid heeft, maar we kunnen alleen maar vaststellen dat dergelijke opeenvolgende beslissingen alleen maar tot het failliet van het licentiesysteem kunnen leiden en de werking van het BAS op de helling zetten." (VRTNWS)

'Met onstentenis heeft KVC Westerlo heden de beslissing van het Bas vernomen', meldt het bestuur van Westel op haar website.

'Natuurlijk moeten de overwegingen van de arbiters worden afgewacht vooraleer de gehele juiste context te kennen die tot deze beslissing geleid hebben.

Ondanks alle proceduriële beslommeringen is KVC Westerlo natuurlijk wel op de hoogte van de inhoud van het dossier.

We moeten in deze context helaas vaststellen dat dergelijke opeenvolgende beslissingen alleen maar tot het failliet van het licentiesysteem kunnen leiden en de werking van de controle door het Bas volledig op de helling plaatsen.

Werken volgens de regels wordt absoluut niet beloond en alle inspanningen die de clubs zich getroosten worden met dit soort tussenkomsten volledig belachelijk gemaakt.

KVC Westerlo is overtuigd dat de waarheid in deze zaak gelet op de verschillende gerechtelijke procedures (buiten het BAS) zeker nog volledig aan het licht zal komen en zal alles in het werk blijven stellen om dit te bewerkstelligen. Zij hopen hierbij in de KBVB en de Pro League bondgenoten te vinden om de geloofwaardigheid van het voetbal te redden.

Na overleg met onze raadslieden zullen we ten gepasten tijde communiceren over de verdere stappen die we zeer zeker zullen nemen.

Dat men ondertussen de licentiecontrole in het licht van deze uitspraken beter helemaal herbekijkt zal ook voor andere ploegen in het licht van deze beslissing zeer duidelijk zijn.'

Foto Leo Brouwers / Nnieuws.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto