Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

KVC Westerlo - E. Aalst 4-0 : Westel verdiend nieuwe leider

Westerlo is ze de nieuwe leider in de 2e voetbalklasse. Westel won zaterdagavond in eigen stadion met 4-0 van Eendracht Aalst, dankzij onder meer twee goals van Koffi. Eupen raakte een dag later niet verder dan een scoreloos gelijkspel bij het al veroordeelde Wezet. Daardoor wipt Westerlo in de stand opnieuw naar de eerste plaats, met 1 punt meer dan Eupen.

Sint-Truiden, dat met 2-0 won van Geel, is derde op 3 punten van Westerlo.  Moeskroen-Peruwelz, de vierde titelkandidaat in de Belgacom League, volgt na een 0-2 zege in Virton op 5 punten.

Verdiend leider

Ook Aalst kreeg in Westerlo een doelpuntenkermis te verwerken. De uitschuiver van tegen Antwerp werd door onze jongens weer meer dan rechtgezet. Nog vier finales! Annys kwam in de basis ten voordele van de geschorste Cools.

Net als altijd startte de thuisploeg weer in vijfde versnelling. Al was het duidelijk dat Aalst zich niet kwam ingraven, binnen het kwartier stond de 2-0 al op het scorebord en was het het wel goed geweest voor de bezoekers.

Jarno Molenberghs schudde een fantastische actie uit zijn mouw en Koffi was de afwerker van dienst, 1-0. Iets later gaf 'ancien' Annys voetballes en met een mooie persoonlijke actie verdubbelde de middenvelder de score.

Westerlo deed het daarna iets rustiger aan maar in het begin van de tweede helft ging de het nog eens op de gaspedaal staan. Koffi diende na de wedstrijd op de Bosuil de technische staf van antwoord en scoorde zijn tweede van de avond met een fantastische omhaal. Kapitein Geudens zette de kers op de taart en scoorde de 4-0 op aangeven van Vanthournout. Daarna was het goed geweest voor de thuisploeg en kon zowaar de 'Westel wave' door het stadion gaan.

Westerlo: Van Langendonck, Koffi, Maertens, Vanthournout, Geudens  ('73 Rentmeister), Paulussen, Lecomte, Schuermans ('77 Deville), Mac Donald, Molenberghs, Annys ('56 Janssens).

Aalst: Vandennoortgaete, Vanbelle, De Greef (46' Van Damme), Filipovic, Lievens gele kaart ('52 Lievens), De Cuyper, Janssens gele kaart, Bogaerts, Van Belle, de Neve, Shkodra ('52 Smet).  (KVC)

Foto's : Leo Brouwers / Nnieuws

 

Deel dit artikel