Tweehonderd enthousiaste vierdejaarsleerlingen van 7 basisscholen van Westerlo engageerden zich afgelopen donderdag samen met het voltallige voetbalteam van KVC Westerlo voor een gezonde levenswijze in de komende maanden met het project “Gezond Scoort!”. 
Met voetbal als hefboom mikt het project “Gezond Scoort!” op het belang van gezond eten en een gezonde levensstijl.  20% van de Vlaamse jongeren ontbijt niet dagelijks, één op zes zelfs nooit.

De populariteit van voetballers – en nog meer nu de Belgen naar het WK in Brazilië gaan - werkt als stimulans voor kinderen om meer te gaan bewegen en gezonder te gaan eten. De tips zijn niet nieuw. De scholen werken al jaren samen met Logo Kempen en de gemeentelijke gezondheidsraad rond gezondheidsthema’s.

“Gezond Scoort!” wordt nu verdergezet in de school. Hiervoor is een pedagogisch pakket ter beschikking met suggesties die passen in het gezondheidsbeleid op school.

Op 13 februari 2014 vindt er opnieuw een gezamenlijk moment plaats met leerlingen, spelers en medewerkers.  Op 29 maart 2014 vindt er een slotmoment plaats tijdens de thuismatch Westerlo – Eendracht Aalst.

“Gezond Scoort!” is een initiatief van Open Stadion dat gesteund wordt door Vlaams minister van Volksgezondheid Jo Vandeurzen.