Om de personeelsleden van de 3 verschillende woonzorgcentra van gemeente Westerlo een warm hart onder de riem te steken, beslisten voetbalclub KVC Westerlo, Foodmaker en Daltonatheneum Het Leerlabo uit Westerlo om de krachten te bundelen, en het personeel en de bewoners die dag eens flink te verwennen.

In de voormiddag mogen de drie centra zich dan ook verwachten aan een bezoekje van de leerlingen en leerkrachten van Het leerlabo. Zij nemen mee: dansbenen, Vlaamse meezingers en vele kaartjes met kerstwensen. Ook krijgen alle personeelsleden een mooie foodbox geleverd, zodat ze die dag alvast niet zelf voor hun eten hoeven te zorgen.

Met WZC Parel der Kempen, WZC Vlaspand en WZC Perwijshof, heeft gemeente Westerlo 3 centra waar in totaal zo'n 270 mensen dagelijks in de weer zijn om de ouderen binnen onze samenleving op te vangen, te verzorgen en een mooie oude dag te bezorgen.

Omdat het in deze corona-tijden noch voor de bewoners, noch voor het verzorgend personeel eenvoudig werken is, werden de koppen bij elkaar gestoken om hen een leuk verwenmoment aan te bieden, en hen zo te bedanken voor alle inspanningen en opofferingen.

'Wij hebben al enkele jaren een mooie samenwerking met Foodmaker, die ieder weekend zorgen voor maaltijden voor trainers en begeleiders van de verschillende jeugdelftallen.

Nu alle wedstrijden weggevallen zijn, leek het ons een goed idee deze maaltijden af te staan aan het personeel van de WZC in onze gemeente. Zij zetten zich al ettelijke maanden in voor de zorgbehoevenden. Zo kunnen we hen figuurlijk in de bloemetjes zetten', aldus Jan Caers van KVC Westerlo.

'Vanuit Foodmaker steunden wij deze actie onmiddellijk', treedt Lieven Vanlommel van Foodmaker hem bij. Dit is een mooie actie waar wij maar wat graag mee onze schouders onder zetten.'

Ook voor het Leerlabo wordt dit een mooie dag. 'Vlak voor de start van de vakantie, in het kader van de Warmste Week, hebben onze leerlingen massaal veel kaartjes geschreven voor zowel bewoners als personeelsleden.

Verder zullen we aan de WZC een aantal liedjes zingen, en krijgen de bewoners van achter hun raam de kans mee met ons te bewegen. Nu er bijna geen bezoek kan komen, leek dit ons een leuke manier om de bewoners toch te laten weten dat er aan hen gedacht wordt. Het personeel willen we laten weten dat we grote bewondering hebben voor al het werk dat ze verrichten.'

Ter info: op vrijdag 18/12 zal een bezoek gebracht worden aan de WZC volgens onderstaand schema:
09h45 Perwijshof – Gevaertlaan 9/11 – Zoerle-Parwijs
10h30 Parel Der Kempen – Verlorenkost 20 – Westerlo centrum
10h30 Vlaspand – Vlasland 4 – Zoerle-Parwijs

De leerlingen zullen hier telkens een beweegmoment voorzien, enkele liederen zingen, en de foodboxen zullen overhandigd worden tav de personeelsleden.