U bent hier

KVC Westerlo krijgt transferverbod van KBVB

Westerlo
24.12.2013 - 01.40u
Door: Herman Gezelle

Maandagavond heeft de Licentiecommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) beslist om 6 tweedeklassers een transferverbod op te leggen voor de komende transferperiode (januari). Leider Westerlo, Boussu Dour, RWDM Brussels, Eendracht Aalst, Tubeke en Wezet zijn de clubs die het ook in de 2e seizoenshelft met dezelfde kern zullen moeten doen.

RWDM Brussels en Boussu Dour kwamen zich niet verantwoorden voor de Licentiecommissie, de andere vier clubs waren maandagavond wel aanwezig, maar voor hen kon geen hulp meer baten. De clubs mogen pas opnieuw spelers aantrekken wanneer zij kunnen bewijzen dat ze weer voldoen aan de licentievoorwaarden.

Het transferverbod is opgelegd op basis van het bondsreglement waarin staat dat clubs aan de commissie de bewijzen moeten leveren dat zij in niet in gebreke staan met de lonen, de belastingen, de aan RSZ verschuldigde sommen, de bedrijfsvoorheffing, de bijdragen aan het pensioenfonds voor profvoetballers, de bondsschulden en de huur van het stadion.

Bij leider Westel was het bestuur erg verrast. "Dit hadden we niet zien aankomen", reageerde algemeen raadgever Wim Van Hove.

In de stand is Boussu Dour 6e, Brussels 7e, Aalst 9e, Tubeke 11e en Wezet 18e en laatste.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto