KVC Westerlo mag zich na de verpletterende derbyzege tegen Lierse zeker 'Ploeg van de Kempen' noemen. Ook onder trainer Stojanovic blijft Lierse dus in hetzelfde bedje ziek. Hafez kopte de bezoekers op voorsprong, maar voorts domineerden de Kemphanen die herhaaldelijk met scherp schoten.  Bij Westerlo stonden Annys en Koffi aan de aftrap. Godeau en Schouterden startten hierdoor op de bank. Bij Lierse werd de basis, die vorige week verraste met een gelijkspel tegen Anderlecht, op twee plaatsen gewijzigd.

De bezoekers stonden voor de uitdaging broodnodige punten te pakken die hen uit de kelder van het klassement moesten weghalen. Zeker geen eenvoudige opdracht want Westel verloor de jongste twee jaar geen enkele competitiewedstrijd in het Kuipje. Blauw-geel leek niet de intentie een einde te laten maken en deze succesreeks, want al na 3' duwde Koffi een voorzet van Gounongbe binnen, maar scheidsrechter Van de Velde annuleerde de goal wegens buitenspel.

Westerlo bleef continu domineren en kwam met een loeier van Dorda en een kopbal van Gounongbe, die beide over suisden, in het hierop volgende kwart opnieuw dicht bij een voorsprong. De verwachte goal viel evenwel aan de overzijde toen Van Langendonck een schot van Traoré tot bij Hafez duwde die raak kopte.

Westerlo kende kort hierop wel pech toen een pegel van Aoulad via de paal in de voeten van Lecomte belandde die zijn kogel op de lat uiteen zag spatten. Nog voor het halfuur rond was, juichten de Kemphanen wel. Annys slingerde de bal tot bij Gounongbe die op zijn beurt raak kopte.

Razendsnel voetbal doet de Pallieters helemaal de das om : 6-1

Westel bleef met razendsnel voetbal Lierse onder druk zetten. De thuisploeg werd hiervoor even voor de rust beloond met een wereldgoal van Aoulad, die een vrije trap vanop ruim 20 meter over de muur in de linkerbovenhoek trapte. En de Westelse flankaanvaller zette in blessuretijd ook de 3e thuisgoal achter zijn naam door een voorzet van Gounongbé naast Berezovsky te knallen. Ook na de rust geen beterschap voor geel-zwart dat continu de wet van de sterkste moest ondergaan. De doorgebroken Koffi trapte de bezoekers al na enkele minuten in de 2e helft helemaal onderuit door de bal in de verste hoek te schuiven. De thuisploeg bleef ook hierop de wedstrijd animeren en Koffi met zijn 2e van de avond en Schouterden met een geplaatste vrije trap legden de eindcijfers vast.  6-1.

Het feestje van de Kemphanen in en rond het Kuipje duurde nog tot de kleine uurtjes.  (Bart Obbels/ foto's Leo Brouwers / Nnieuws)

Scheidsrechter: Van de Velde.
Toeschouwers: 7.000.
WESTERLO: Van Langendonck – Apau, Maertens, Schuermans, Dorda – Lecomte, Geudens, Annys, Aoulad – Koffi, Gounongbe.
LIERSE: Berezovskyi – Traoré, Ngawa, El Messaoudi, Hanin – Wanderson, Curto, Bourabia, Hafez – Zizo, Vellios.
Doelpunten: 21’ Hafez 0-1, 28’ Gounongbé 1-1, 40’ en 45’ Aoulad 2-1 en 3-1, 52’ en 73’ Koffi 4-1 en 5-1, 89’ Schouterden 6-1.
Vervangingen: 46’ Hafez door Keita, 67’ Aoulad door Godeau, 74’ Zizou door Masika, 79’ Koffi door Schouterden en Lecomte door MacDonald en Bourabia door Wils.
Gele kaarten: Schuermans.

Man van de Match: Zowel Aoulad als Koffi dingen naar de prijs voor beste speler, maar Aoulad wint het op punten. De spits scoorde niet alleen een sublieme vrije trap, zijn 2 goals vormden ook een keerpunt in de partij.

Klassement

KVC Westerlo klimt naar de 3e plaats, naast KV Oostende.  KSK Lierse blijft rode lantaarn met 5 punten, 5 op 24.