Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

KVC Westerlo lanceert nieuwe amateurvoetbalcompetitie 7Cup

'Een prijzenpot van 77.700 euro, dat zullen de 7 finalisten van de 7Cup verdelen op het einde van deze nieuwe voetbalcompetitie voor amateurs georganiseerd door voetbalclub KVC Westerlo en met ondersteuning van goksite 777.be.

Om die eindfase te bereiken zullen in totaal 96 teams van 10 voetballers het de komende weken in een 7-tegen-7 format tegen elkaar opnemen tijdens vier kwalificatietornooien in de stadions van AA Gent, Standard, KVC Westerlo en RAEC Mons. “Met dit nieuwe voetbalconcept om de interactie met amateurploegen te verhogen willen we als profclub ons engagement rond de verbindende rol en plezier van voetbal op elk niveau tonen”, klinkt het bij KVC Westerlo. 

​Het Belgische voetballandschap krijgt er een nieuwe en baanbrekende competitie voor amateurploegen bij. KVC Westerlo creëert met de steun van 777.be de 7Cup, een format waarbij amateurploegen van 7 spelers en 3 wisselspelers het op terreintjes van 50 op 30 meter tegen elkaar opnemen

In een eerste fase waarvoor de inschrijvingen net gestart zijn, kunnen 96 teams deelnemen. Zij zullen verspreid over vier kwalificatietornooien die in juni en juli doorgaan in de stadions van AA Gent, Standard, KVC Westerlo en RAEC Mons bepalen wie naar de eindfase gaat. De vier tornooiwinnaars gaan onmiddellijk door naar de eindfase op 19 en 20 oktober 2024 in de Brusselse ING Arena. Zij krijgen het gezelschap van de drie beste tweedes, eerst gerangschikt volgens doelpuntensaldo en daarna volgens aantal gemaakte doelpunten.  

 

3 x Coaching: fysiek, techniek en social skills
​Eenmaal de kwalificatietornooien afgerond zijn en de 7 finalisten van de 7Cup gekend zijn, begint de volgende fase van het tornooi, dat de algemene belangstelling voor het amateurvoetbal en de interactie met amateurteams wil verhogen. Drie coaches – die later bekend gemaakt worden - zullen de teams tussen 1 september en 18 oktober 2024 begeleiden om hun technische voetbalskills verder te finetunen, hun fysieke capaciteiten verder op te drijven en ook om hun digitale fanbase zo groot mogelijk te maken. Daarnaast krijgen de teams ook de kans om twee extra spelers aan te sluiten. Elk van deze activiteiten zullen beoordeeld worden door de drie coaches. Met de verzamelde punten kan elk team daarna troefkaarten in de wacht slepen waardoor ze tijdens het eindtornooi kunnen ingrijpen op het wedstrijdverloop.  

“Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om een speler van een tegenstander een aantal minuten letterlijk buitenspel te zetten waardoor je met een man extra speelt, je kan een extra strafschop verdienen of er zelfs voor zorgen dat elk gemaakt doelpunt dubbel telt. Het hele tornooi krijgt hierdoor een extra dynamiek, die echt inzet op beleving voor de fans en de promotie van het voetbalspel. Het is een vernieuwend concept op kleine terreintjes en gefocust op amateurs waar we als profclub in geloven. We denken dat dit initiatief opnieuw kan tonen welke verbindende rol het voetbal heeft en hoeveel plezier onze favoriete sport jong en oud kan schenken.”   ​KVC Westerlo 

50.000 euro voor eindwinnaar 
​De 7Cup voorziet voor de 7 ploegen die de eindfase halen, naast heel wat voetbalplezier, ook een prijzenpot van in totaal 77.700 euro. Zo krijgt de eindwinnaar 50.000 euro om te verdelen onder de spelers, voor zilver en brons ligt respectievelijk 10.000 en 7.000 euro te wachten. Ook de winnaars, de tweedes, derdes en vierdes van elk kwalificatietornooi krijgen geldprijzen tussen 2.000 en 500 euro.

Het volledige tornooi focust op amateurvoetballers, maar sluit enthousiaste profspelers niet bij voorbaat uit. Zo mag elk team maximaal twee spelers verbonden aan een team uit de Jupiler Pro League, de Jupiler Challenger League of het hoogste niveau van het Belgische Futsal in zijn rangen hebben. Na de kwalificatieronde mag maximaal 1 van de 2 aangetrokken versterkingen ook over een dergelijk profstatuut beschikken.  

“De 7Cup is een initiatief van Westerlo, waar wij volledig achter staan! Dit sportieve toernooi weerspiegelt onze ambitie om ongeëvenaarde spelervaringen te bieden waarbij plezier centraal staat. Sport is spannend en opwindend. We zijn blij dat we de club in dit avontuur kunnen steunen.” 
​Jennifer Dettori, general manager van goksite 777.be 

Wie meer informatie wenst over de 7Cup, kan terecht op www.7cup.be. De inschrijvingen voor de eerste fase lopen tot en met 14 juni. Snel zijn is de boodschap want er zijn slechts 96 teams die kunnen deelnemen.'

Deel dit artikel