Omdat er in het weekend van 11 oktober niet gevoetbald wordt in eerste nationale en het seizoen intussen al flink opgeschoten is, achtte trainer van Wijk het gepast een ontspannende teambuilding-activiteit te organiseren voor zijn spelersgroep. Op woensdag  8 oktober wordt in de voormiddag nog stevig getraind, in de namiddag krijgen de Kemphanen een golf-initiatie op de terreinen van Golfclub Witbos in Noorderwijk. De dag wordt afgesloten met een lekkere Barbecue.

‘Zo’n ontspannende activiteit tussendoor is af en toe zeker op zijn plaats’, aldus Van Wijk. ‘De boog kan en mag niet altijd even gespannen staan, en zo’n golfnamiddag is ideaal om op een leuke en speelse manier de groepsgeest te bevorderen.’ De trainer van Westel speelt zelf al ettelijke jaren golf, maar vindt recent niet veel tijd om nog eens een balletje te gaan slaan. ‘Ik wil me steeds 200% voorbereiden op iedere wedstrijd, mijn prioriteiten liggen bij het voetbal’, aldus nog Van Wijk.

Ook bij Golfclub Witbos is men opgetogen over de komst van de spelers van Westerlo. ‘Het is een ideale manier om onze sport nog eens in de verf te zetten’, zegt voorzitter De Cat. ‘Golf is de laatste jaren heel toegankelijk geworden, en we hopen steeds meer leden aan te trekken.’ Golf is alvast een uitstekende manier om in de prachtige natuur op een gezonde manier je vrije tijd door te brengen. En dat voetballers veel balgevoel zouden moeten hebben, kunnen ze op de Golfclub perfect bewijzen. ‘Maar eerst nog eens zien hoe ze het er van af brengen. Golf is technisch moeilijker dan voetbal’, repliceert de voorzitter nog. (KVC)