De Westelse G-voetbalwerking pakt op zondag 7 mei uit met de 5e editie van de Michiel Nys Cup.

Het seizoen van het eerste elftal zit er al bijna twee maand op. De Westelse G-voetbalwerking werkt daarentegen toe naar haar jaarlijkse hoogtepunt. Op zondag 7 mei organiseert de club al voor de vijfde maal op haar terreinen de Michiel Nys Cup. Aan dit tornooi nemen deze jaargang meer dan 500 voetballers met een verstandelijke handicap deel. De Westel Magic Run vindt gelijktijdig plaats rond het stadion van de Kemphanen.

Het tornooi werd vijf jaar geleden opgericht ter nagedachtenis van Michiel Nys, medeoprichter van het Westelse G-voetbal en de drijvende kracht tijdens de beginjaren. In maart 2013 verloor hij de strijd tegen een kwaadaardige tumor. Aan zijn tornooi nemen dit jaar 55 ploegen deel uit de verschillende streken van Vlaanderen en zelfs uit Nederland. In de voormiddag spelen de kids, teens & niveau 4. In de namiddag komen de jongeren en volwassenen van niveau 1, 2 en 3 aan bod.

G-voetbal

"Het hoofddoel is natuurlijk om al deze G-voetballers een onvergetelijke dag aan te bieden", zegt organisator Gertjan Van Gorp, "Daarnaast willen we ook het G-voetbal in de kijker plaatsen aangezien het voor veel mensen nog een onbekende wereld is. Elk jaar opnieuw mogen we rekenen op een stijgend aantal bezoekers, waaronder ook mensen die geen directe link met G-sport hebben. Dat is natuurlijk fantastisch."

Ook de Westel Magic Run moet sporters zonder handicap kennis laten maken met sporters mét handicap. Deze loopwedstrijd wordt sinds vorig jaar georganiseerd en mikt op een zeer uitgebreid doelpubliek. Tijdens een tocht van 5 of 10 kilometer loop je als deelnemer tussen de weiden en bossen rond 't Kuipje. De aankomst ligt voor de Westtribune in het stadion. Inschrijven voor deze jogging doe je op de dag zelf.

Meer info over de organisatie kan je terugvinden op www.kvcwesterlo.be/g-voetbal.