Op zaterdag 20 april organiseert KVC Westerlo haar allereerste jobbeurs, in samenwerking met maar liefst 11 bedrijven die aan de club gelinkt zijn.

In totaal worden er voor meer dan 50 posities nieuwe medewerkers gezocht, en dit vooral voor enthousiast technisch geschoold personeel en bekwame vakmensen. Ongeacht de huidige economische situatie, hoopt de voetbalclub uit de Kempen op deze manier zo haar steentje bij te kunnen dragen aan de werkgelegenheid in eigen streek.
 
Jobbeurs in een voetbalstadion
Dat een jobbeurs, georganiseerd door een voetbalclub, geen evidentie is, beseft men maar al te zeer. ‘Als voetbalclub kunnen wij de perfecte link leggen tussen onze sponsorende bedrijven, en supporters die mogelijk op zoek zijn naar een nieuwe of andere job’, aldus Jan Caers, commercieel manager van de Kemphanen. Aangezien er veel reclame gemaakt wordt voor het event in scholen, VDAB-kantoren en in het stadion, rekent men op een meer dan behoorlijke opkomst. ‘Ik ben er dan ook van overtuigd dat dit op een waar succes kan uitdraaien, en dat we aldus een nieuwe traditie in het leven zullen geroepen hebben’, aldus nog Caers.
De jobbeurs gaat door in Club 1000 van KVC Westerlo, en dit tussen 10 en 15 uur. Geïnteresseerde kandidaten kunnen zich op zaterdag 20 april gewoon naar het stadion begeven, en zich aandienen bij de bedrijven met openstaande vacatures. In concreto worden er mensen gezocht bij Soudal, Etib, Buga-auto, Pro-service, Welec, Groep VDH, Euro Gijbels, Decapac, Keukens Van Lommel, Izen en Geysen.