Westel-voetballer Tuur Dierckx volgde vandaag uitzonderlijk de Covid-afdeling van het Ziekenhuis Geel. In het appartement van de voetballer legde de politie enkele weken geleden een lockdown-feestje stil.

En zijn voetbalclub had meteen een opdracht klaar voor de voetballer.

Het bestuur van KVC sprak met het Ziekenhuis Geel af dat de speler een dag 'meedraait' op de speciale Covid-afdeling, zodat hij zelf met eigen ogen kan zien wat corona kan aanrichten en hoe belangrijk het toch wel is dat we ons aan de regels houden.

Voor algemeen directeur Jan Flament van Ziekenhuis Geel is het bezoek van de Kemphanen veel meer dan een pr-campagne om het lockdownfeestje van Dierckx en co. door te spoelen.

"Daar is iets te veel de nadruk op komen te liggen. Maar dit is vooral een goede gelegenheid om de buitenwereld te laten zien welk werk onze medewerkers leveren, onder welke moeilijke omstandigheden dat soms verloopt en wat het virus allemaal kan aanrichten."

Een gek zicht eigenlijk.

Dierckx kreeg uiteraard beschermende kledij aangemeten. Op die manier willen de club en het ziekenhuis duidelijk maken wat de risico's en de impact van Covid-19 zijn voor zowel de patiënt als de zorgmedewerker.

Intussen heeft Tuur spijt van het lockdownfeestje en betekende dit voor hem een confronterende ervaring. (AZ)

Negatieve reacties

Er kwamen op onze redactie een pak negatieve reacties binnen. 

Marc S. uit Voortkapel  : 'Dit 'meedraaien' was een zielige bedoening van Dierckx. Een belachelijke show.  Zet die man minstens een héle maand op de covid-afdeling en laat hem de angsten en pijnen van de covid-patiënten én van het zorgpersoneel ervaren tot in detail.  

Een waarschuwing voor iedereen, en vooral voor het 'zichzelf superieur voelend' nationaal voetbalwereldje!'