Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

KVC Westerlo-spelers Nacer Chadli en Griffin Yow bezoeken Geelse kinderafdeling AZ

AZ Geel

Vandaag hebben voetbalspelers Nacer Chadli en Griffin Yow van KVC Westerlo een bezoek gebracht aan de kinderafdeling van Ziekenhuis Geel.

Hiermee willen ze een hart onder de riem steken van de jongste patiëntjes. Tijdens de Belgische week van de patiënt, van 17 tot en met 21 oktober, legt het ziekenhuis alle patiënten extra in de watten.

De meet & greet van beide voetbalspelers kadert in een duurzaam partnerschap tussen KVC Westerlo en Ziekenhuis Geel. Het is niet de eerste keer dat spelers een bezoek brengen aan het ziekenhuis. In juli bracht de voltallige A-kern van de voetbalclub al een bezoek aan de kinderafdeling.

KVC Westerlo draagt het ziekenhuis een warm hart toe. De club heeft al meermaals zijn sociaal engagement getoond en projecten van het ziekenhuis gesteund, via de vzw Dimpnafonds. Eerst tijdens corona, dan voor de revalidatietuin en nu het nieuwe kinderziekenhuis Planeet Goudgeel, dat volop gebouwd wordt.

“Voor Planeet Goudgeel zoeken we nog giften en partners, zodat we de hele belevingswereld voor kinderen tot leven kunnen wekken in het interieur van de nieuwbouw”, vertelt An Geboers, hoofdverpleegkundige van de kinderafdeling. KVC Westerlo draagt op verschillende manieren zijn steentje bij aan dit project.

Planeet Goudgeel, het nieuwe kinderziekenhuis

Planeet Goudgeel is een avontuurlijke plek in de ruimte met grappige figuurtjes zoals de vrolijke Cheese en pechvogel Teo. Deze nieuwe belevingswereld op maat van kinderen neemt hun angsten weg en geeft hen een speelse en herkenbare omgeving. Waarin ze kind kunnen zijn en hun ziekte en pijn even kunnen vergeten. Dat is niet alleen goed voor de gezondheid van het kind, maar ook voor de ouders en de zorgverleners.

De huidige kinderafdeling is al ingekleed in het thema, maar in de nieuwbouw zal Planeet Goudgeel pas echt tot leven komen met onder meer interactieve beeldschermen, lichtbeleving, virtual reality en robots.'

Over Ziekenhuis Geel

Ziekenhuis Geel is een regionaal ziekenhuis dat een waaier van diensten aanbiedt. Het ziekenhuis telt 300 bedden en is jaarlijks goed voor 125.000 raadplegingen, 45.000 opnames (inclusief dagopnames), 14.000 chirurgische ingrepen, 370.000  technische onderzoeken, 3 miljoen labo-analyses en 22.000 patiënten op spoed.

Daarnaast huisvest het ziekenhuis ook het bekende Revalidatiecentrum Kempen, één van de grootste en best uitgeruste revalidatiecentra van het land.

www.ziekenhuisgeel.be  -  kidz.ziekenhuisgeel.be

Over Dimpnafonds

Dimpnafonds is hét goede doel van Ziekenhuis Geel. De vzw ondersteunt patiënten en hun familie, vrienden en omgeving in Geel en de ruimere Kempenregio. Dimpnafonds wil nét dat tikkeltje extra zorg en aandacht geven aan een patiënt en zijn of haar familie: een aangenamer verblijf, een betere levenskwaliteit, een glimlach of troost in moeilijke tijden… De beleving van de patiënt staat centraal.   Foto's J. Gadeyne AZ Geel/NNieuws.

AZ Geel

Deel dit artikel