U bent hier

KVC Westerlo in Turkse handen : overnemer kapitaalkrachtige Oktay Ercan

Westerlo
03.05.2019 - 13.31u
Door: Herman Gezelle

De overname van KVC Westerlo is rond. Dat bevestigt Herman Wijnants, al jarenlang de protagonist van de Kemphanen. De gesprekken met de Turkse overnemer hebben een hele tijd gelopen, maar zijn gisteren afgerond.

De nieuwe eigenaar is de Turkse zakenman Oktay Ercan die ook eigenaar is van nog andere voetbalclubs. Voorlopig wil het bestuur van Westerlo niet meer kwijt. Eerder was al bekend dat het de ambitie is van de nieuwe eigenaar om geleidelijk aan weer naar de Jupiler ProLeague 1e klasse te promoveren.

Herman Wijnants ging 40 jaar geleden aan de slag bij KVC Westerlo en maakte de succesvolle opmars van de club uit 2e provinciale Antwerpen tot Jupiler Pro 1e klasse mee. Hij verdwijnt nu van het toneel. De dagelijkse leiding komt in handen van Wim Van Hove, zo'n 20 jaar de rechterhand van Wijnants bij de Kemphanen.

Nieuwe eigenaar de Turk Oktay Ercan

Nieuwe eigenaar Oktay Ercan is general manager van SUR International, een textielbedrijf dat militaire uitrustingen produceert en 10.000 mensen tewerkstelt. De hoofdzetel van het bedrijf is gelegen in Soedan. Ercan is ook ondervoorzitter bij een club uit zijn vaderland, de Turkse tweedeklasser Boluspor. Verder investeerde hij al het nodige kapitaal in het Bosnische NK Celik en het Macedonische FC Shkupi.  (pp) Foto's archief Nnieuws / Leo Brouwers - foto Oktay Ercan : Sur International.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto