Westel moest voor de 4e keer een gelijkspel toestaan in deze eerste periode. Trossard was geblesseerd en Kevin van den Bergh nam naast Ruiz plaats in de spits.  De wedstrijd begon kalm en vrij evenwichtig maar de bezoekers kwamen na negen minuten toch plots op voorsprong. Loemba zette de 0-1 op het scorebord. 

Westerlo stak dan de neus aan het venster en Ruiz kopte de bal net over het doel van Lahaye na een voorzet van Lecomte. Loemba was dicht bij een tweede treffer maar de bal ging naast doel. Vanthournout trapt nog op doel maar de bal gaat over en ook Lecomte krijgt nog een kans na een mooie individuele actie.

Na 22' is er nog een voorzet van Molenberghs maar de bal gaat voorbij alles en iedereen. Tien minuten voor de pauze zetten Ruiz, Van den Bergh en Lecomte nog een mooie actie op. Ook deze keer gaat de bal niet tegen de netten.    Vlak voor affluiten is het dan toch raak voor de thuisploeg. Kapitein Geudens kan profiteren van een afvallende bal en trapt de 1-1 strak binnen.

De wedstrijd is nog maar net terug op gang gefloten of onze Kemphanen komen op voorsprong. Na een vrijschop van Lecomte kan Kevin Van den Bergh de bal voorbij Lahaye werken, 2-1. White Star komt weer langszij na een knullige goal, De Carvalho ziet de bal binnenrollen en scoort de gelijkmaker.

Eerst trapt Lecomte nog op de doelman en iets later fluit scheidsrechter Manschot penalty na een fout op Vandenbergh. Paulussen brengt Westerlo terug op voorsprong van op de stip.  20' voor het einde is er nog een scherpe Van Langendonck nodig om de gelijkmaker te voorkomen. De 'Westelse' goalie redt een uitbraak, niet zonder risico.   Iets later gaat het wel mis. Na een misverstand tussen Maertens en Van Langendonck kan Fall profiteren en staat de 3-3 op het bord. De technische staf wisselde daarna nog Vanthourenhout en Ruiz voor Nwanganga en Schuermans. Beiden nemen plaats in de spits maar ook hun lengte verandert niets meer aan de score. Het blijft 3-3.

KVC Westerlo: Van Langendocnk, Maertens, Vanthourenhout gele kaart ('84 Schuermans), Geudens ©, Paulussen, Vandenbergh, Lecomte, Ruiz ('84 Kennedy), Rentmeister, Molenberghs, Cools

White Star: Lahaye, Elbanoumi, Obin gele kaart, Diop gele kaart, Hane gele kaart ('50 Fall), Ndoye gele kaart, Elmani, Debefve ('50 Aalhoul), Decarvalho, Loemba ('68 Mahaya), Fabris. gele kaart

KVC / foto's Leo Brouwers / Nnieuws.