De Kempen in rouw. Westerlo verdwijnt na 15 jaar uit 1e klasse. Het is uitgeteld na 4 speeldagen in de eindronde. Waasland-Beveren behoudt zijn maximum en kan de promotie naar 1e klasse al ruiken.

Westerlo had zijn lot niet meer in eigen handen. Het moest winnen in Oostende en hopen op een misstap van Waasland-Beveren om nog een realistische kans te maken op het behoud. Maar dat zat er nooit echt in aan de kust.  Het bleef 0-0.

Na een zenuwachtige eerste helft volgde een slechte tweede helft van de jongens van coach Jan Ceulemans. Doelman Van Hamel moest zijn team zelfs nog een paar keer rechthouden.

Ceulemans: "Nog bekijken of ik meega naar tweede"
Met Jan Ceulemans verdwijnt er een grootheid van ons voetbal naar het achterplan. "Dit is niet plezant, maar het hoort bij voetbal", is hij trouw aan zijn imago bij zijn eerste reactie.

"We hadden de eerste helft 1000% onder controle, maar misten een ongelooflijke kans. De tweede helft hadden we de kracht niet meer", zegt de Westerlo-coach.

"Iedereen weet wat we dit seizoen allemaal hebben meegemaakt. In PO III konden we ons herpakken en stegen sommigen boven zichzelf uit. Die lijn konden we helaas niet doortrekken. Of ik meega naar tweede klasse? Dat moeten we nog bekijken."

Delen: "Dit is een treurige dag"
10 maanden geleden speelde Westerlo nog Europees, nu zakt de ploeg naar tweede klasse. "Dit is een treurige dag", zegt Jef Delen, bezig aan zijn laatste duels. "Het was geen goeie match, maar je weet dat als je één keer scoort, je zeker wint. Dieter Dekelver krijgt in de eerste helft een kans die hij normaal met zijn ogen toe binnenschiet. Nu niet. Het is een seizoen vol tegenslagen geweest."

"Toch vind ik het voor een kleine gemeente als Westerlo knap dat het 15 jaar in eerste heeft gespeeld. Ik had misschien vroeger moeten stoppen, maar ik voelde me vorig jaar nog te goed."

(belga)

(Foto : archief N Staf Kodak Kempenaers)