De inhaalwedstrijd KVK Wellen - VC Herentals in 3e Amateur B eindigde op een billijke 1-1.  De thuisploeg verdedigde de eerste 25' erg stug, zodat de kansen van Herentals tot een minimum herleid bleven. De bezoekers kwamen meer in de wedstrijd. Echter  scoorde Wellen net voor de pauze langs Degeling met een sublieme vrije trap vanop 35 m (46').

Er zat nog een pak supporters bij hun warm drankje in de kantine, toen de immer bedrijvige Voorspoels Convalle bediende die moeiteloos binnentikte, 1-1 (47').

De match kreeg meer dynamiek, want beide teams wilden blijbaar meer. Aan beide zijden vielen nog wat mogelijkheden, maar zonder resultaat. Bezoeker Voorspoels kreeg in de 60' nog een laat nieuwjaarscado van de lokale doelman.  Die pareerde de bal in de voeten van Voorspoels, maar de bal trof de deklat.

'Al bij al zijn we heel blij met dit een punt', verzekert Jan Deckers pr-VC Herentals. 'We gaan de komende weken verder op de ingeslagen weg.'

Extra verslag

'Enkele weken geleden werd dit duel wegens de sneeuw uitgesteld', zegt Jan Deckers pr VC Herentals.    'De KBVB herprogrammeerde de wedstrijd als aanvangsmatch in 2018. Wellen was een Limburgse ploeg en kon bij winst opklimmen naar plaats 3.

Het zou voor de bezoekers een hele klus worden om, met die gegevens in het achterhoofd, iets mee naar Herentals te brengen. Het liep even anders.

De vele meegereisde roodwitte supporters kregen een ijskoude snijdende wind pal in de verkleumde gezichten. De thuisploeg wou Herentals snel op achterstand plaatsen en daarmee de klus klaren in de aanvangsfase. De bezoekers stonden er bij en keken er naar.

Wellen was baas, VC moest achteruit. In minuut 7 leverde dat een grote mogelijkheid op; een onschuldig schot week af maar Vervoort duwde de bal tegen de paal buiten. Even later zoefde een schot, vanop afstand, een metertje naast.

De bezoekers kregen geen poot aan de grond, Wellen vond steeds de vrije man en maakte de bal ongrijpbaar. Rond het kwartier stak de thuisploeg een mooie aanval in elkaar. Enkele dubbelpasses resulteerden in een geplaatst schot naast de kooi van Vervoort.

Het was op en naast het veld bibberen en beven voor al wat rood en wit was. Maar halfweg de eerste helft ging de storm op het veld liggen. We waren al ruim een half uur ver wanneer VC een eerste keer in de buurt van Rausin geraakte. Het zette de bezoekers aan tot meer.

Even later kapte Bruyninckx zich mooi vrij, zijn plaatsbal ging maar net naast. In de volgende fase later trapte Voorspoels van ver een vreemde bal. Rausin was gerust in de zaak maar het leer kaprioleerde maar net achter de deklat. In de volgende minuut werd Dave diep gestuurd maar moest te ver uitwijken om zijn schot gevaarlijk te maken.

Herentals ging de eerste helft zonder kleerscheuren doorkomen, althans zo dacht men. De toeschouwers waren al aan een deugddoende warme drank aan 't denken, wanneer Degeling vanop zo 'n 35 meter en dicht tegen de zijlijn een vrije trap mocht nemen. Iedereen onder de bal door en Vervoort kon er ook niet meer bij. De thuisploeg had dan toch zijn voorsprong beet. De eerste 20 minuten indachtig was dat ook gerechtvaardigd te noemen.

Tijdens de pauze bleek trainer Dufraing een aantal wijzigingen aangebracht te hebben : Herentals ging resoluut op zoek naar de gelijkmaker.

Voorspoels gaf de bal mee met Convalle en Gianni verschalkte beheerst de Wellense doelman. 1-1. 5 minuten later moest dezelfde Wellenaar zijn ploeg voor een achterstand behoeden na een geplaatste vrije trap van Convalle.

De thuisploeg leek zijn beste pijlen verschoten te hebben want VC werd de gevaarlijkste ploeg. In de volgende fase ging een bezoeker onder verdachte omstandigheden neer in het strafschopgebied.

Op het uur wou Rausin, ver uitgekomen, de bal tot bij zijn flankverdediger werken. Maar Voorspoels zat er tussen, Davy ging zijn kans en lobde Rausin vanop zo'n 35 meter.

Seconden lang was het afwachten waar de bal zou belanden. Tot groot ongeloof voor de roodwitte aanhang belandde de bal pardoes op de deklat. Hier zat het VC niet mee.

Vandebroeck werd dan diep gestuurd; ook hij kreeg de bal niet voorbij Rausin. Bij een heet standje voor doel kreeg geen enkele bezoekers zijn voet tegen de bal om af te ronden.

Thomassen werd dan diep gestuurd. Ook hij kende geen succes. De thuisploeg kon daar, in deze fase van de wedstrijd, nog weinig tegenin brengen; de organisatie van de Herentalse verdediging stond goed.

Het laatste wapenfeit was nog voor Vandebroeck, maar ook zijn poging ging over. Iedereen was het erover eens dat VC dit punt niet gestolen had.

Na het eindsignaal heerste bij de bezoekers een dubbel gevoel : blij met dat onverhoopte punt, maar anderszijds zat er, zeker gezien de tweede helft, meer in. Eens te meer werd bewezen dat er, in deze reeks, een zeer gering verschil bestaat tussen de top en de kelder.

Resultaten worden vaak bepaald door kleine details. Herentals klimt een plaats in de rangschikking, het kan allemaal belang hebben. Wat er ook van zij, dit oververdiende punt moet zeker een morele opsteker zijn naar de volgende matchen.

Te beginnen zondag bij Termien. Van Dingenen is geelgeschorst maar misschien heeft VC wel een paar verrassingen in petto.'