'Armoede op den buiten' was in 2013 de aanleiding voor KVLV Kasterlee om iets te doen voor personen in armoede. De actie heeft toen een mooi bedrag van 400 euro opgeleverd. De bemerking was echter dat het geld liefst naar een lokaal initiatief zou gaan.

Na een gesprek met het OCMW werd beslist om het geld te gebruiken om een aantal personen te kunnen laten deelnemen aan sportclubs en culturele verenigingen.

Ontspanning is vaak een van de belangrijkste uitgavenposten die stoppen als er geen geld meer is. Als er een keuze gemaakt moet worden tussen eten kunnen kopen of een avondje ontspanning in de bioscoop, zal het eten bovenaan staan.

Een deel van het bedrag werd gereserveerd voor kinderen in kansarmoede. Vaak is sport en ontspanning een gemis in een gezin in armoede. Niet alleen omwille van het lidgeld, ook de sportuitrusting is vaak een drempel. Dankzij deze samenwerking zijn vier kinderen geholpen zodat ze een jaar lang kunnen sporten in Kasterlee. Het andere deel werd voor volwassenen gebruikt. Ook voor deze doelgroep werd nagegaan wat er met het extra bedrag gedaan kon worden.

De resultaten zijn voorgesteld op de ledenvergadering van KVLV. Dit heeft er voor gezorgd dat er een nieuw bedrag opgehaald werd. Dit zal opnieuw rechtstreeks ten goede komen aan de lokale bevolking die geconfronteerd wordt met armoede.

Het OCMW is dankbaar voor deze mooie samenwerking en benadrukt dat het ingezamelde geld op een goede manier besteed zal worden.