U bent hier

KVV Rauw Sport – SKS Herentals 0-1 : SKS op eindrondeplaats klassement

Herentals | Mol
03.03.2019 - 10.01u
Door: Herman Gezelle

Zaterdagavond stond in Mol een interessante affiche op het programma. Medeleider Rauw ontving 6e in de rangschikking Herentals. De heenmatch was geëindigd op een 1-1 gelijkspel.

'Hoewel Rauw de betere ploeg is op papier, is het toch Herentals dat sterkste start', zegt Steven Haest, sportief manager SKS. 'In de eerste helft voetbalt het enkele kansen bijeen maar scoren lukt niet. 1 keer lijkt doelman Dirx toch geklopt maar de bal wordt door een verdediger nog van de lijn gered.

De bezoekers claimen nog een strafschop voor hands maar scheidsrechter Verluyten wil hier niet op ingaan. Rauw kan enkel maar dreigen via stilstaande fases die door de wind heel onvoorspelbaar zijn.

In de tweede helft trekt SKS de goede lijn van de eerste helft door en blijft het Mol belagen. Verlooy wordt dan alleen voor doel gezet maar zijn balaanname is net niet goed genoeg waardoor Dirx gepast kan uitkomen en het schot kan pareren.

10min voor tijd is het dan toch raak. Verlooy kan de bal na een rommelige fase in doel werken. Euforie bij de Heylen-boys en de supporters die met de bus zijn meegereisd. Rauw kan hier amper iets tegenover zetten tot het in de slotminuten uit een heel rommelige situatie toch de bal over de lijn krijgt.

De hoop leeft even op bij Rauw maar de goal wordt echter afgekeurd voor een voorgaande fout. Zo blijft het 0-1 en kunnen de jongens van SKS samen met de meegereisde fans een feestje bouwen.

Door deze goede prestatie doet SKS een goede zaak met het zicht op een top 5 notering en staat het voorlopig zelfs op een eindrondeplaats. Het kan dus met het nodige vertrouwen de volgende matchen aanpakken met eerst een thuismatch tegen De Kempen.'  Philippe Verlooy/Steven Haest/ Nnieuws.

Foto : SKS T1 Werner Holemans - Peter Verstraeten/ Nnieuws.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto