Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

KWB Geel Sint-Amands met muzikale nostalgische lezing

KWB Geel Sint-Amands nodigt je uit op zondagnamiddag 6 november om 16u voor een muzikale nostalgische lezing over kleinkunst en chanson, vroeger en nu.  De titel van deze voorstelling werd ontleend aan een prachtliedje van Meerhoutenaar Zjef Vanuytsel. Zjef overleed een zevental jaren geleden op 70-jarige leeftijd na een carrière van ups en downs.

In deze muzikale lezing blikken we terug op de jaren zestig en zeventig, die de glorieperiode vormde voor de kleinkunst en de toenmalige troubadours. Een zanger had destijds niets meer nodig dan een barkrukje, een gitaar, een eenvoudige melodie en een ijzersterke tekst. Dit werd dan kleinkunst genoemd.

Spreker Herman Van Doninck vertelt over de geschiedenis van het chanson en de buitenlandse invloeden op Vlaanderen en blikt vooruit naar de toekomst voor het kleinkunstgenre. Er komen ook leuke anekdotes aan bod over de bekendste kleinkunstenaars uit de lage landen. Zangeres Martine Dams zingt tussendoor de allermooiste luisterliedjes, waarbij zij zichzelf begeleidt op gitaar.

Zondag 6 november om 16u00 in het parochiecentrum van Geel Sint-Amands, Werft 16 Geel. Ruime parkeermogelijkheid.

Inkom €5 en houders van vrijetijdspas €2,5. Tickets vooraf bestellen bij Rudy Belmans - rudybelmans@hotmail.com .

Werft 16, Geel, België

Deel dit artikel