Je dochter of zoon leren auto ,kan je als ouder zelf doen (systeem van "Vrije Begeleiding"). Je kan het ook met een erkende rijschool of met een mix van de 2 methoden. Een lange periode oefenen geeft leerling-bestuurders de kans om het autorijden goed onder de knie te krijgen.

DEGELIJKE BEGELEIDERS
Uw kind heeft nood aan een degelijke begeleiding bij het oefenen op de baan. Dit vraagt een engagement van de ouders. Wie als begeleider met een leerling de weg op wil, kan maar beter goed voorbereid zijn. Goede kennis van het technisch autorijden, verkeersattitude en van de verkeersregels zijn nodig. Een opfrisbeurt van dit alles is geen overbodige luxe.

VERPLICHTE LESAVOND MET ATTEST
Sinds 1 oktober heeft de Vlaamse Overheid dergelijke "opfrisbeurt" verplicht gemaakt voor elke begeleider. Na het volgen van deze lesavond ontvangt elke begeleider een wettelijk attest (goed voor 10 jaar).

De leerling ontvangt een voorlopig rijbewijs wanneer deze dit attest en een bewijs van een geslaagd theoretisch examen kan voorleggen op het gemeentehuis. Met dit voorlopig rijbewijs kan er 36 maanden geoefend worden.

Lessenreeksen in de regio
Herselt: woensdag 16 mei
Turnhout: dinsdag 29 mei
Herentals: donderdag 7 juni
Beerse: dinsdag 12 juni.

 Van 19.30 uur – 22.30 uur
 Lesplaats: plaats wordt na inschrijving meegedeeld
 Kostprijs: €20 per begeleider (wettelijk vaste prijs).
 Alle drukwerk in prijs inbegrepen.
 KWB leden hebben korting op het boek "RIJBEWIJZER" kostprijs €5; niet-leden € 12.
 Leerlingen mogen gratis deelnemen.

Inschrijven:
Inschrijven verplicht via rijbewijslessen@hotmail.com
Mail door:
 Datum die je kiest.
 Informatie begeleider:
 Achternaam en voornaam van de begeleider(s) zoals vermeld op identiteitskaart (eerste voornaam is voldoende).
 Adres
Indien de leerling meekomt:
 Naam.

Schrijf tijdig in. Vol is vol. Het moment van inschrijven is bepalend of je kan deelnemen. Elke inschrijving ontvangt een bevestiging.