Expo: Als Kweeklingen in een School van Harde Klappen

Ken Verhoeven, Denie Put, Bauke Noppen, Vedran Kopljar en Pieter De Clercq

Van zaterdag 21 maart t.e.m. zondag 12 april

Vernissage: vrijdag 20 maart 2015 om 20.30 uur

De expo is vrij te bezoeken ma., di. en vr. van 9 tot 17 uur, wo. van 9 tot 20 uur, do. van 13 tot 17 uur, za. van 10 tot 17 uur en zo. van 14 tot 17 uur. Op zondag is er altijd een suppoost aanwezig.

Cultuurcentrum Zwaneberg, Exporuimte, Cultuurplein 1, 2220 Heist-op-den-Berg

www.zwaneberg.be, 015 25 07 70

Over de tentoonstelling

De tentoonstelling 'Als Kweeklingen in een School van Harde Klappen' is een initiatief van vijf jonge kunstenaars, recent afgestudeerd aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten te Antwerpen. Schilderkunst is het kader van de uiteenlopende richtingen die Ken Verhoeven (afkomstig uit Hulshout), Denie Put (Berlaar), Bauke Noppen (Boom), Vedran Kopljar (Hoboken) en Pieter De Clercq (Deurne) zijn ingeslagen.

Speciale toets tijdens de vernissage! Kunstenaar Pieter De Clercq zal een performance brengen: voor de groepsexpo 'Als Kweeklingen in een School van Harde Klappen' bouwt De Clercq een in-situ installatie die gebaseerd is op de negatieve vorm van een deel van de tentoonstellingsruimte. In het verleden werden er al dergelijke projecten gerealiseerd in de Arenbergschouwburg, de Verbeke Foundation en de Stadslimiet. Ditmaal werkt de architect en schilder op schaal 1:1 en zal hij zelf tijdens de vernissage als actor optreden in de nieuwe ruimte, in dialoog met het aanwezige publiek. Met deze performance en installatie, die verschillende media als 'Gesamtkunstwerk' samenbrengen, wil de kunstenaar de verschillende zintuigen van de toeschouwer aanspreken.