Op 11 augustus trokken Geert Daems (burgemeester Hulshout), Dirk Deroose (CEO Willy Naessens) en Johan Van Loo (zaakvoerder Tervia's), onder het goedkeurend oog van architect Manu Lenders (zaakvoerder ABML), de eerste betonkolom recht als symbolische eerstesteenlegging en eveneens als officiële start van de bouwwerken op site La Corbeille.

Het project La Corbeille omvat de verwezenlijking van een KMO-, industrie- en retailzone op het terrein van de voormalige conservenfabriek van La Corbeille/Bonduelle in Westmeerbeek.

"De bouwwerken verlopen volgens schema. De ruwbouw van de nieuwbouw units staat ondertussen recht. Willy Naessens Groep heeft vorige week de site verlaten.", aldus Johan Van Loo (zaakvoerder Tervia's).

In iets minder dan 8 weken heeft Willy Naessens de ruwbouw van 20 KMO-units in betonstructuur recht getrokken. De KMO-units zijn uniek omwille van hun laag energetisch waarde met een K-peil van 19.

De ganse site La Corbeille zal ook de stempel van CO²-neutraliteit dragen met als belangrijkste peiler een duurzaam energiegebruik.