Herentals stond vrijdagavond voor een verre verplaatsing van ruim 145 kilometer naar Squadra Mouscron.

'Veel last hadden de bezoekers van deze zware trip niet want Real Elmos startte sterk en liep gezwind uit tot 0 - 2 via Qoli in de achtste minuut en vijf minuten later door Chadli', zegt Eddy Lambaerts, erevoorzitter. 

'De thuisploeg knokte zich terug in de match en bracht de ruststand naar 2 - 2, eerst door een afgeweken bal en de gelijkmaker viel op het rustsignaal.

Herentals begon het best aan de tweede helft en klom opnieuw op voorsprong 2 - 3 na een hoekschop van Ali Bouri op Mo Fashi. De Elmos boys hadden de smaak te pakken en klommen zowaar naar 2 - 4 na een knappe assist van youngster Kobe Vrancken op El Attabi.

Real Herentals draaide nu echt op volle toeren en met nog drie minuten te spelen liepen de bezoekers uit tot 2 - 5 via Chadli die zelf de actie opzette en scoorde. Even later opnieuw de Nederlander Chadli, dit keer na een assist van Qoli, 2 – 6 op het bord.

Ali Bouri, terug uit schorsing rondde in de slotminuut nog de hele bezoekende ploeg op zorgde voor een 2 - 7 eindscore. Conclusie Real Elmos Herentals is bezig aan een knappe opmars.

Team manager Jari Van De Sande/ micro Jos Willems/ foto Nnieuws.